Hatalmas Michelin-siker – két kétcsillagos étterme van az országnak

Két kétcsillagos étteremmel és két új, első Michelin-csillagát kiérdemelt vendéglátóhellyel gazdagodott a magyar gasztronómia.

A gasztronómia élet legrangosabb díjátadóján újabb éttermek kerültek fel a Michelin-csillagos vendéglátóhelyek listájára, sőt, a tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand Étterem két csillagot érdemelt ki, de első csillagát kapta meg a Rumour by Rácz Jenő és az esztergomi 42 Restaurant & Bar. Idén először Zöld-Csillag minősítéseket is kiosztottak a rangos eseményen.

Kétcsillagos éttermek:

  • Stand
  • Platán Gourmet - Tata

Csillagos éttermek:

  • Essência Restaurant – Tiago & Éva
  • Salt
  • Borkonyha
  • Costes
  • Babel

Új csillagos éttermek:

  • Rumour by Rácz Jenő
  • 42 Restaurant & Bar – Esztergom

Zöld csillag minősítést kaptak az alábbi, a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartó éttermek:

  • Salt - Budapest
  • Onyx - Budapest
  • Graefl Major Kétútköz - Poroszló
  • Almalomb Étterem - Hosszúhetény

Gratulálunk a díjazottaknak!

Címlapkép: Chef Jeno Racz Facebook-oldal.

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...