Idén 90. alkalommal rendezik meg az Oscar-gálát Hollywoodban. Március 4-én, vasárnap a kikent-kifent, csillogó A-listás sztárok végigvonulnak a vörös szőnyegen, és megkapják a megérdemelt vagy kevésbé megérdemelt szobrocskájukat, de lesznek, akik csak tapsolhatnak lelkesen vagy kevésbé lelkesen a nyerteseknek.
A díjátadó után kezdődik az after-party, ahol minden évbenWolfgang Puck sztárséf gondoskodik a harapnivalóról. ARay Dolby Ballroomba érkező hírességek 60 különböző fogás körül válogathatnak.
Az egy tonnánál nehezebb jégpultról kaviárparfét is szedhetnek majd maguknak a sztárok, de királyrákot, homárt, és fésűkagyló-crudót is kóstolhatnak.
Azok, akik jobban szeretik a húst a halnál, "szolid"Miyazaki Wagyu-t falatozhatnak majd: a márványos marhahúst puffasztott fekete rizsre helyezik. A tárógyökérből készült aprócska tacókat fűszeres padlizsánnal és savanyított lime-mal tálalják majd.
A tésztakedvelők szarvasgombás csavart tésztát (cavatappi) kóstolhatnak majd sajttal. Ezen kívül házi spenótos campanelle is szerepel a menün borsóval, Cipollini-hagymával és sült paradicsommal.
Desszertnek licsis, rózsás és málnás tartot lehet majd falatozni, és különféle ízű macaronok közül lehet válogatni. Igazi különlegesség lesz a "mokkás méhkas". Az édességben csokoládélapok, folyékony mézes csokikrém és mokkás mascarponemousse is megtalálható lesz.
És a lényeg még csak most következik. Közel 7000 csokiból készült "oszkárszobrocska" várja, hogy a hírességek Instagrambarát fotókat lőjenek arról, ahogyan szorongatják, nyalogatják, harapdálják a kis csokifigurákat. A maradékokat a szervezők a Los Angeles-i rászorulóknak fogják adományozni.
Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Ki mondta, hogy csak nyáron lehet friss zöldséget falatozni? Salátázz egész évben!