3 izgalmas mód, ahogy talán még nem használtad a mézet

A téli időszakban az átlagosnál jóval több mézet fogyasztunk, legyen ez a megfázás vagy a karácsonyi sütemények miatt. Persze az édesen aranyló kincsnek egyéb felhasználási módjai is akadnak – ráadásul némelyik kifejezetten izgalmas. Ismerjük meg ezeket!

Amikor beköszönt a zord idő, a méz üvegbe vagy műanyagmedvébe zárt formában egyre több háztartásban megjelenik. Vagy azért, mert gyógyszer gyanánt kanalazzuk a megfázásokat enyhítve/elkerülendő, vagy azért, mert a kedvenc ünnepi édességeinkbe kerül nagy mennyiségben, esetleg csak szeretjük vajas kenyérre csorgatva enni egy bögre forró teával. A méz fogyasztására láthatóan megannyi indok adott, persze talán még nem ismerjük az összeset. A cikk új szerepekbe helyezi az édesítőt, és mindegyik nagyon jól áll neki.

Nézd meg galériánkban a méz izgalmas felhasználási módjait!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha készen állsz még több hajmeresztő konyhai ötletre:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!