Méteres kalács a zöld csapattól

Ma Zé születésnapjára készültek először a bulifalatkák, majd a sütemények, melyek közül ez a méteres kalács lett a legtutibb. Ti is szívesen belekóstolnátok, ugye?

Méteres kalács a zöld csapattól

Hozzávalók

  • 2x6 tojás, 2x6 ek liszt, 2x6 ek cukor, 2x10 dkg vaj, 1 db vanília rúd, kakaópor, vaníliás és csokis pudingpor, 2x3 dl tej, 2x10 dkg vaj, 2x10 dkg porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 4 ek porcukor, 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük vajjal, cukorral és liszttel, majd a fehérjével fellazítjuk. Egy kivajazott őzgerincformába tesszük, 180 fokon21 percig sütjük.
  2. A csokis piskóta részéhez a tojásfehérjéket szintén kemény habbá verjük, a sárgájáta cukorral,liszttel, vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a fehérjével fellazítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük, mint a vaníliás piskótát.
  3. A krémhez a pudingot 3-3 dl tejjel felfőzzük, majd lehűtjük. Vajat és porcukrot egy robotgépben habosra keverünk, majd a pudingot hozzáadagoljuk, hogy krémet kapjunk.
  4. A csokiöntethez a csokit vajjal és porcukorral gőz fölött megolvasztjuk.
  5. A megsült piskótákat felszeleteljük, vaníliásés csokipudingos krémmel megkenve egymás után váltva tesszük, majd rácsorgatjuk az összerakott piskótára. Ízlés szerint díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...