Méteres kalács a zöld csapattól
Hozzávalók
- 2x6 tojás, 2x6 ek liszt, 2x6 ek cukor, 2x10 dkg vaj, 1 db vanília rúd, kakaópor, vaníliás és csokis pudingpor, 2x3 dl tej, 2x10 dkg vaj, 2x10 dkg porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 4 ek porcukor, 5 dkg vaj
Elkészítés
- A tojásfehérjékből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük vajjal, cukorral és liszttel, majd a fehérjével fellazítjuk. Egy kivajazott őzgerincformába tesszük, 180 fokon21 percig sütjük.
- A csokis piskóta részéhez a tojásfehérjéket szintén kemény habbá verjük, a sárgájáta cukorral,liszttel, vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a fehérjével fellazítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük, mint a vaníliás piskótát.
- A krémhez a pudingot 3-3 dl tejjel felfőzzük, majd lehűtjük. Vajat és porcukrot egy robotgépben habosra keverünk, majd a pudingot hozzáadagoljuk, hogy krémet kapjunk.
- A csokiöntethez a csokit vajjal és porcukorral gőz fölött megolvasztjuk.
- A megsült piskótákat felszeleteljük, vaníliásés csokipudingos krémmel megkenve egymás után váltva tesszük, majd rácsorgatjuk az összerakott piskótára. Ízlés szerint díszítjük.