Méregdrága? Ennyibe kerül a csemegekukorica a boltokban és piacokon

Javában zajlik a kukoricaszezon. Megnéztük, mennyibe kerül a nyári kedvencünk, és megmutatjuk azt is, milyen finomságokat főzhetsz belőle!

Nagyon jó az idei kukoricaszezon. A növények a szélsőséges tavaszi időjárás ellenére jó termést hoztak - írta korábban az MTI.

Magyarország a világ három legnagyobb csemegekukorica-termelője között van, a termőterülettel az első helyen áll Európában. A termőterület több mint 70 százaléka öntözött, ennek is köszönhető a nagy termésmennyiség. Érdemes tehát a magyart választani.

A boltokban már néhány napja kapható a friss csemegekukorica. Mutatjuk, hogy mennyiért:

  • Auchan: 115 Ft/db
  • Tesco: 249 Ft/db
  • Spar: 199 Ft/db
  • Príma: 199 Ft/db

A piacikon is még picit drágább a kukorica, az átlagárak így alakultak a múlt héten:

  • Vámház körúti piac: 150 Ft/db
  • Fehérvári úti piac: 198 Ft/db
  • Szegedi piac: 150 Ft/db
  • Debreceni piac: 150 Ft/db

Tapasztalataink szerint a kisebb zöldségeseknél is 120-150 Ft a kukorica. Ha a tavalyi év azonos időszakát nézzük, akkor tapasztalható némi drágulás. Érdemesebb több helyen szétnézni, mielőtt betárazunk belőle a főzéshez:

Mexikói grillezett kukorica

Tulajdonképpen majonézes kukorica ez, csak mexikói módra. A legjobb, ha a szabadban meggrillezitek a kukoricát, hogy jó füstös legyen, de az sem gáz, ha grillserpenyőben pirítotok neki ...

Pórés kukoricaleves

Ezt az egyszerű levesreceptet gyermekeim nagymamájától tanultam, aki egyik Egyesült Királyságban töltött útja során gyűjtötte.

Sajtos-majonézes főtt kukorica

Nincs mit tennem ellene, az egyik legjobb dolog, amit Mexikóban kóstoltam, ez az étel volt. Az elotes del mercado, vagyis kukorica piaci stílusban néven futó utcai csemegét minden piacon és ...

A hazánkban termesztett mennyiség kétharmadát egyébként a konzervipar, harmadát a hűtőipar dolgozza fel. A feldolgozás mellett évről évre emelkedik a frissen vagy főttként értékesített csemegekukorica mennyisége is.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...