A koronavírus-járvány miatt kétéves csúszással, de február 9-én végre megrendezték az egyik legrangosabb cukrászverseny, a World Chocolate Masters közép-európai döntőjét, melyet Menyhárt Attila nyert meg, ezzel biztosítva a 2022 őszére szervezett párizsi döntőben való részvételét – derül ki a Dining Guide cikkéből.
A 8,5 órán át tartó megmérettetésen öt feladatot kellett teljesítenie a magyar cukrásznak. Az idei téma nem más volt, mint a „holnap”.
A feladatok mindegyike szorosan kapcsolódik a csokoládéhoz – a munkásságom során is kiemelten fontos alapanyaghoz – , mely egyben össze is függ az általam választott tematikával, ami nem más, mint a kakaóbab
– nyilatkozta Menyhárt Attila, akinek többek között egy friss napi desszertet, egy szoborszerű műalkotást, egy vegán streetfood-desszertet és egy bonbont is kellett készítenie a fennálló időben. Az elkészült alkotásokat Fekete Antonio örökítette meg:
A friss napi desszert főbb összetevői a tihanyi levendula, a sárgabarack, a piemonti mogyoró, a tejcsokoládé és a cremeux voltak, a streetfood-desszert málnát és kápiapaprikát is tartalmaz, a bonbonban pedig a tökmag gianduja, ribizli és kakukkfű ízei is megjelennek. Menyhárt Attilát egy támogatói csapat is segítette a felkészülésben.
Címlap: Fekete Antonio/ Designfood
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: