Mentes November - új kihívásba fog szerkesztőségünk

A kis szerkesztőségünk eléggé szereti a kihívásokat, ezúttal sem aprózzuk el - most kilencen vágunk új kihívásokba novemberben. Tartsatok velünk!

Valószínűleg többen hallottatok már a Száraz November nevű kezdeményezésről, aminek keretében az ebben résztvevők egy hónapon át nem fogyasztanak alkoholt. Nyilván van, akinek ez kihívás, van, akinek nem, mindenesetre ennek apropóján jelentkezett Nóra kolléganőm, hogy ő most az alkoholmentes hónap helyett inkább valami mást próbálna ki - ezúttal az étrendje terén próbálgatná a határait.

Lelkes felindulásához többen csatlakoztunk, igaz, kb. ahányan vagyunk, annyiféle kihívást választottunk a következő hónapra.

A kihívást kezdeményező Nóra kolléganőnk alapvetően egy alacsony glikémiás indexű étrendet próbálna ki, bár elég nehéz volt összehozni a pontos paramétereket, igazából nem lehet egy sablondiétát ráhúzni. Mindenesetre ő most egy hónapig nem fog enni: lisztet és ebből készült termékeket, tésztaféléket, kenyérféléket, péksüteményeket.

Zsófi social media managerünk, és Gábriel, felelős szerkesztőnk is csatlakozik Nórához, és hasonló étrendi korlátozásoknak veti alá magát.

Gréti, Petra és Flóra kolléganőink még eggyel tovább lépnek, és a fentiek mellett még gluténmentesen is fog étkezni egy hónapig.

Orsi, designer kolléganőnk az IR-diétát próbálja ki, Gyuri designer kollégánk és én pedig kicsit elszakadva a többiek szénhidrátkattanásától, egy hónapig vegetáriánusként éljük majd az életünket.

Miért vágunk bele ezekbe a kihívásokba?

Legtöbben két fő okból tesszük magunkat próbára: 1. kíváncsiságból, 2. hogy változatosabb legyen az étrendünk, hogy új ételekkel bővítsük a repertoárunkat. Van, aki ezek mellett azt is várja, hogy lejjebb kúszik majd a mérleg nyelve, és van, akinek a környezetvédelem, a fenntarthatóság is fontos. Szinte mindannyian arra számítunk, hogy jobb lesz majd a közérzetünk, és magasabb az energiaszintünk.

Jelentkezünk majd fotókkal, receptekkel, sikerélményekkel és kudarcokkal is. Tartsatok velünk!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...