Mentes November - új kihívásba fog szerkesztőségünk

A kis szerkesztőségünk eléggé szereti a kihívásokat, ezúttal sem aprózzuk el - most kilencen vágunk új kihívásokba novemberben. Tartsatok velünk!

Valószínűleg többen hallottatok már a Száraz November nevű kezdeményezésről, aminek keretében az ebben résztvevők egy hónapon át nem fogyasztanak alkoholt. Nyilván van, akinek ez kihívás, van, akinek nem, mindenesetre ennek apropóján jelentkezett Nóra kolléganőm, hogy ő most az alkoholmentes hónap helyett inkább valami mást próbálna ki - ezúttal az étrendje terén próbálgatná a határait.

Lelkes felindulásához többen csatlakoztunk, igaz, kb. ahányan vagyunk, annyiféle kihívást választottunk a következő hónapra.

A kihívást kezdeményező Nóra kolléganőnk alapvetően egy alacsony glikémiás indexű étrendet próbálna ki, bár elég nehéz volt összehozni a pontos paramétereket, igazából nem lehet egy sablondiétát ráhúzni. Mindenesetre ő most egy hónapig nem fog enni: lisztet és ebből készült termékeket, tésztaféléket, kenyérféléket, péksüteményeket.

Zsófi social media managerünk, és Gábriel, felelős szerkesztőnk is csatlakozik Nórához, és hasonló étrendi korlátozásoknak veti alá magát.

Gréti, Petra és Flóra kolléganőink még eggyel tovább lépnek, és a fentiek mellett még gluténmentesen is fog étkezni egy hónapig.

Orsi, designer kolléganőnk az IR-diétát próbálja ki, Gyuri designer kollégánk és én pedig kicsit elszakadva a többiek szénhidrátkattanásától, egy hónapig vegetáriánusként éljük majd az életünket.

Miért vágunk bele ezekbe a kihívásokba?

Legtöbben két fő okból tesszük magunkat próbára: 1. kíváncsiságból, 2. hogy változatosabb legyen az étrendünk, hogy új ételekkel bővítsük a repertoárunkat. Van, aki ezek mellett azt is várja, hogy lejjebb kúszik majd a mérleg nyelve, és van, akinek a környezetvédelem, a fenntarthatóság is fontos. Szinte mindannyian arra számítunk, hogy jobb lesz majd a közérzetünk, és magasabb az energiaszintünk.

Jelentkezünk majd fotókkal, receptekkel, sikerélményekkel és kudarcokkal is. Tartsatok velünk!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...