Kis matek: egy óra a vásárlás, egy a főzés, sima ügy. Parkolóhelyre persze vadászni kell, de szerencsére az új Micrámmal zavarba ejtően könnyű parkolni. A kedvenc zöldségesemnél veszek mángoldot, édesburgonyát, répát, gombát és petrezselymet. Két kézzel egyensúlyozva viszem a csomagot az autóig, persze sehol egy férfi, aki segítene! Ez az a pillanat, amikor az intelligens kocsikulcsnak igazán hasznát veszi az ember. Lazacot csakis frissen veszek, úgyhogy irány a nagycsarnok, aztán haza.
A párom otthon vesztére megkérdezi, hogy tud-e segíteni. Naná, hogy tud! Lássunk is hozzá:
Lazacderék mángold ágyon
Hozzávalók: 2 nagyobb szelet lazacfilé, 12 levél mángold, 20 dkg gomba, 2 db édesburgonya, 4 db sárgarépa, só, bors, citrom, petrezselyemlevél
A lazacot szeletekre vágom és sóval, borssal, citromlével bepácolom. 20 percig pihenhet, addig elkészítjük a zöldségeket. Egy nagy serpenyőben, olívaolajon megpárolom a vékony szeletekre vágott édesburgonyát és a répát, amikor félig kész, hozzáteszem a csíkokra szelt mángoldot és a gombát is. (Aki szereti, 1-2 gerezd fokhagymát és egy kis chilit is rádobhat.)
Olívaolajon pár perc alatt megsütöm a lazacokat, és már készen is vagyunk, lehet tálalni, petrezselyemlevéllel vagy olívabogyóval díszítjük.
Három nagyon jó lazacrecep