Néhány hete arra kerestük a választ, milyen típusú főzőlapot éri megbeszerezniaz új konyhába, vagy akkor, ha lecserélnénk a régit. Most pedig azt próbáltuk meg kiszámolni, mennyibe kerül a vasárnapi ebéd, ha gázon vagy elektromos főzőlapon főzzük a levest, a húst pedig sütőben vagy tűzhelyen készítjük. A menüből a desszert sem maradt ki. Mutatjuk, mi mennyibe kerül:
Figyelem, a fogyasztási értékek csak becsültek! Az értékek számolásához közepes árkategóriájú főzőlapok és sütők fogyasztását, és a Nemzeti Közművek díjszabásait vettük segítségül.
LEVES
Mi mást választhatnánk vasárnapra, mint húslevest? A tyúkhúslevest minimum 120 percig kell főzni. Nézzük, mennyibe kerülne a leves megfőzése, ha egy gáz vagy kerámia főzőlapon készítjük:
- gáz főzőlap: 65,7 Ft
- kerámia főzőlap: 87,4Ft
Tudtad?
A Nemzeti Közművek segítségével - Magyarországon egyedülálló módon - egy kézben tarthatod áram- és földgázszolgáltatással kapcsolatos ügyeidet. Modern, ügyfélközpontú 21. századi otthonszolgáltatóként az Nemzeti Közművek gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb kiszolgálást biztosít. Részletes információért kattints ide!
FŐÉTEL
Főételnek rántott húst választottunk, de nem a hagyományosat, hanem pankomorzsába forgatottat. Ez körülbelül 30 perc alatt sül meg olajban. Kiszámoltuk, mennyibe kerül a sütési folyamat:
- gáz főzőlap: 19,1 Ft
- kerámia főzőlap:23,7 Ft
Ha hagyományos módon szeretnéd elkészíteni a rántott húst, de sütőben akarod sütni, akkor ennyi áramot fogyasztana egy középkategóriás villanysütő:95,1 Ft
DESSZERT
Bár már vége a farsangi időszaknak, az egyik legnépszerűbb finomság, amit sütőben és főzőlapon is el lehet készíteni, az a fánk. Ha olajban sütjük, akkor 15 perc alatt készül el.
- gáz főzőlap: 15,1 Ft
- kerámia főzőlap: 19,3Ft
Ha sütőben sütjük, akkor a duplájára nő a sütési idő, viszont elkerüljük a zsírszagot. Harminc perc alatt körülbelül 70 forintnyi áramot fogyasztanánk.