Vacsorára melegszendvicset? Miért ne? A kenyérért és úgy általában minden pékáruért teljesen odavagyok, ropogósra sütve, sajttal, sonkával, zöldségekkel tálalva azonnal levesz a lábamról - most nézzünk néhány példát arra, hogyan lehet túllépni a hagyományoson, és variálni a sima lapkasajtos, gyors szendvicseket!
Hétfő
Ma már nem akkora szenzáció, ha valaki garnélát eszik: szerencsére rengeteg nagyobb üzletben áll sorakozóban a mélyhűtőkben, nem is vészes áron. Ebbe a receptbe 20 dekányi elegendő, újhagymával fokozhatod az ízeket, és tetszőleges kenyérfajtát használhatsz pirítósként.
Kedd
Ezt nevezem kiadós vacsorának! Bár a recept kiagyalója reggelire ajánlja e szendvicskölteményt, de szerintem vacsorára is bárki kibékülne vele... Csirkemell serpenyőben átsütött kenyérszeletek közé szorítva, fokozván az élvezeteket, tükörtojással, paradicsommal. Semmi okunk a panaszra.
Szerda
A tonhalat magában, salátaként és krém formájában is imádom, de az még nem jutott eszembe, hogy rá is süssem a kenyeremre - pedig nincs mit cicózni, úgy még finomabb! Ez az egyik kedvencem: ha lehetőségem lenne, mindennap ennék belőle.
Csütörtök
Na már most, mi van akkor, ha a nyaralóban nincsen szendvicssütő, de mindenáron erre fáj a fogunk? Egy serpenyő biztosan akad a konyhában, vajon simán megpirítható a kenyerek mindkét oldala, csak semmiképp se dolgozzunk nagy lánggal! Mehet bele, amit csak megkívánunk.
Péntek
Isteniek és nagyon guszták ezek a töltött kiflik! A hétvégéről megmaradt pékáruval is dolgozhatunk, nem számít, ha kiszáradtak! A kikapart kiflik belsejébe érkeznek a finomságok, mint mozzarella, olajbogyó, bazsalikom - isten hozott Mediterráneumban!
A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>