Az ok, ami miatt felejtsd el a forró fürdőt a bőrgyógyász szerint

A hideg időben jó ötletnek tűnhet egy forró fürdő, azonban a bőrgyógyász szerint ezzel rosszat teszünk a bőrünknek.

Sokan úgy gondoljuk, hogy a túl meleg víz csak akkor árt a bőrnek, ha ekcémával, atópiával, pikkelysömörrel, rosaceával vagy csak bőrszárazsággal küzdünk, pedig az egészséges bőrt is megviselheti.

Az ok, ami miatt felejtsd el a forró fürdőt a bőrgyógyász szerint

Ha jó meleg vízzel fürdőzünk vagy zuhanyozunk, hajlamosak vagyunk sokkal tovább időzni a vízben, így sokkal szárazabbá válik a bőr, mivel a fontos, védőréteget képező olajok és zsírok leoldódnak a bőrünkről

– mondta a bőrgyógyász, aki éppen ezért azt javasolja, hogy inkább csak zuhanyozzunk, lehetőleg közepesen meleg vízzel, nem túl sokáig. 

Ha rendszeresen meleg fürdőt veszünk, akkor könnyedén előfordulhat, hogy száraz lesz a bőrünk, és egyéb más problémánk is lehet. „Mindenki hajlamosabb a száraz, viszkető bőrre, ha a levegő páratartalma lecsökken. És nemcsak a forró fürdő, de a fűtés maga is szárítja a bőrünket” – magyarázta Dr. Marchbein, aki elárulta, hogy az egészséges bőrért a legjobb, ha kézmeleg vízzel zuhanyozunk.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...