Megvan Zágráb első Michelin-csillaga is

A meglévő három horvát csillag mellé került még kettő - egy zágrábi és egy lovrani étterem is megkapta a rangos kitüntetést.

Pár napja számoltunk be arról, hogy a németeknél csak úgy repkednek a Michelin-csillagok, de most két újabb csillag is kiosztásra került: méghozzá horvát éttermek között. A díjazás értelmében Zágráb először nyerhette el a kulináris világ Oscar-díját - írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.

Horvátországban jelenleg öt Michelin-csillagos étterem van

A zágrábi Noel és a Kvarner-öbölben található, lovrani Draga di Lovrana étterem újonnan kapott egy-egy csillagot, a sibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360 (fok) és a rovinji Monte pedig sikeresen megvédte csillagját. Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj Monte étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot még 2017-ben.

A zágrábi NOEL étterem belseje - mostantól ők is Michelin-csillagosak

Négy horvát étterem Bib Gourmand minősítést kapott: az isztriai Batelin, a közép-dalmáciai Konoba Vinko és két zágrábi étterem, a Tkac és az Agava.

Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója örvendetesnek nevezte, hogy Rovinj, Dubrovnik és Sibenik utána megérkeztek a csillagok a Kvarner-öbölbe és Zágrábba is. Az elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia megfelel a nagyon szigorú nemzetközi kritériumoknak, egyre jobb a gasztronómiai kínálat az országban - mondta.

Gari Cappelli turisztikai miniszter úgy vélte: a Horvátországba látogató turisták 93 százaléka számára különleges élményt nyújtanak a nemzeti és tájjellegű ételek és italok. Mint mondta, az újabb Michelin-csillag ösztönzőleg hathat a helyi vendéglősökre.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

42 új étterem kapott egy év alatt Michelin-csillagot Németországban

MTI

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...