Megvan az év fagyija – különleges íz kapta idén a fődíjat

Egy balatonfüredi cukrász tarolt a versenyen, aki rögtön két díjat is bezsebelt.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendhagyó módon, ugyan nem májusban, de idén is megszervezte az év fagylaltja versenyt, melynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése volt.

Az 1998 óta megrendezett versenyre ebben az évben 62 fagylaltot neveztek be, ebből 13 jutott az országos döntőbe. A kétfordulós megmérettetés régiós elődöntői után a döntőt 2020. július 7-én az ipartestület budapesti székházában rendezték meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésnek a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászda adott helyet.

A győztesek

A zsűri döntése értelmében 2020-ban a Passió karamell fantázianevű fagyi nyerte az Év fagylaltja címet. Készítője Dobó Norbert, a balatonfüredi Füredi Fagyizó cukrásza. A maracujára (passiógyümölcs) épülő fagylaltcsodát pekándióval és karamellel rétegezték.

A győztes

A második helyezett alapja vaníliafagylalt, amit diókrémmel és törökmézzel dobtak fel. Ezt azt ízt szintén a Füredi Fagyizó cukrásza, Dobó Norbert álmodta meg.

Sós karamellás fagylalt

Otthon is könnyedén készíthetünk isteni finom és krémes karamellfagylaltot, és még csak gép sem kell hozzá. Hamarosan úgyis jön a kánikula, készüljetek fel rá ezzel az ...

Sárgabarack fagylalt

Sárgabarack-imádó vagyok, finoman szólva. Így nem volt kérdés, hogy kedvenc gyümölcsömből készítsem el életem első igazi, házi fagylaltját.

Lime-karamellás fagylalt

Már jó ideje terveztem elkészíteni az első házi készítésű fagylatot, de megvalósításának pillanata csak most érkezett el. Elsőre örülök, hogy a "hm... ez finom" kategóriába ...

A harmadik helyen holtverseny alakult ki, így két bronzérmes lett: Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból Zöldcitrom egy csipetnyi mentával elnevezésű művével, illetve Koncz Andrea a gödöllői Sissi Fagyizóból a Modena kincsével.

Ezeket olvastad már?

Kiemelt kép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...