Őrmező után a Hegyvidéket is meghódítja a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató kovászos pékség, a Bake my Day.
Mostantól vadkovászos kenyerekkel, adalékanyagmentes pékárukkal, süteményekkel és egészséges reggelikkel várják a vendégeket a Böszörményi úton.
A Bake my Day csapata már a kovászos kenyér forradalom előtt jelen volt a piacon, méghozzá megváltozott munkaképességű embereket alkalmazva. Szabó Péter tulajdonos öt évvel ezelőtt indított egy olyan vállalkozást, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak.
2018-ban eldöntötte, hogy új üzletágat indít, hiszen a megváltozott munkaképességű emberek esetében sokszor az adott emberhez illő munkát kell keresni, és nem fordítva. EkkorTakács Zoltánnal – aki több, mint 30 éve van jelen a pékszakmában – karöltve indították el hódító útján a Bake my Day pékséget Őrmezőn. Két évvel később, most a második egységüket nyitották meg Hegyvidéken, ahol folytatva a jól bevált receptet, Zoltán felügyeletével megváltozott munkaképességű csapat készíti a jobbnál jobb vadkovászos kenyereket, adalékanyag mentes péksüteményeket, hagyományos pékárukat, cukrászsüteményeket és reggeliket.
Az induló szortimentben megtalálható a kovászos félbarna, a 100 százalékos rozs, a teljes kiőrlésűtönkölykenyér, a baguette-ek, a hagymás valamint a vörösáfonyás kenyér is – ez a kenyérválaszték a későbbiekben pedig bővülni fog. Emellett igazi klasszikusok, mint a kakaós csiga, túrós táska, croissant, szerelmeslevél, és egy rég elfeledett kedvenc, a pacsni is helyet kapnak a pultban, aki pedig meleg reggelit szeretne, leülhet az ízlésesen berendezett, letisztult, skandináv stílusú vendégtérben, és meleg reggeliket, tojásételeket és egyéb könnyű fogásokat választhat az étlapról.
Idén kilencedik alkalommal, ismét megrendezésre kerül az Olasz Gasztronómiai Világhét, ami egy héten keresztül, november 16-22 között kínál izgalmasabbnál izgalmasabb programokat világszinten 102 országban, köztük hazánkban is.
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Te is teljesen rákattantál a dubai csokira és szívesen elkészítenéd otthon? Az egyik hazai áruházlánc máris lecsapott a lehetőségre, hogy náluk szerezd be a hozzávalókat.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...