Őrmező után a Hegyvidéket is meghódítja a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató kovászos pékség, a Bake my Day.
Mostantól vadkovászos kenyerekkel, adalékanyagmentes pékárukkal, süteményekkel és egészséges reggelikkel várják a vendégeket a Böszörményi úton.
A Bake my Day csapata már a kovászos kenyér forradalom előtt jelen volt a piacon, méghozzá megváltozott munkaképességű embereket alkalmazva. Szabó Péter tulajdonos öt évvel ezelőtt indított egy olyan vállalkozást, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak.
2018-ban eldöntötte, hogy új üzletágat indít, hiszen a megváltozott munkaképességű emberek esetében sokszor az adott emberhez illő munkát kell keresni, és nem fordítva. EkkorTakács Zoltánnal – aki több, mint 30 éve van jelen a pékszakmában – karöltve indították el hódító útján a Bake my Day pékséget Őrmezőn. Két évvel később, most a második egységüket nyitották meg Hegyvidéken, ahol folytatva a jól bevált receptet, Zoltán felügyeletével megváltozott munkaképességű csapat készíti a jobbnál jobb vadkovászos kenyereket, adalékanyag mentes péksüteményeket, hagyományos pékárukat, cukrászsüteményeket és reggeliket.
Az induló szortimentben megtalálható a kovászos félbarna, a 100 százalékos rozs, a teljes kiőrlésűtönkölykenyér, a baguette-ek, a hagymás valamint a vörösáfonyás kenyér is – ez a kenyérválaszték a későbbiekben pedig bővülni fog. Emellett igazi klasszikusok, mint a kakaós csiga, túrós táska, croissant, szerelmeslevél, és egy rég elfeledett kedvenc, a pacsni is helyet kapnak a pultban, aki pedig meleg reggelit szeretne, leülhet az ízlésesen berendezett, letisztult, skandináv stílusú vendégtérben, és meleg reggeliket, tojásételeket és egyéb könnyű fogásokat választhat az étlapról.
A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.
Szükségünk van olyan alapanyagokra, amelyek természetesen is feltöltik vitaminraktárainkat. Erre kiváló megoldás például a citrusok fogyasztása. Ezúttal a salátátokba csempészünk némi narancsot!
Most sok helyen olcsóbb az áfonya, csapj le rá, és tedd tortába: ha közeleg egy családi szülinap, ha nem, mindenképp sikere lesz, és imádni fogja, aki kóstolja!
Ugyan szép őszünk van, de a hideg csak be-bekúszik a napjainkba. Védekezhetünk ellene sállal-sapkával, meleg teával, vagy talán a módszerek leghatásosabbikával: ízletes és melengető komfortételekkel.
A palackvisszaváltó automatákat üzemeltető MOHU elmondta, mi az oka a nemrég bevezetett 5000 forintos limitnek, amit az automatáknál eszközöltek. Mint kiderült, nem önszántukból döntöttek a limit mellett.