Kaptunk egy “pár” üveggel az egyik legegyedibb magyar fürjtojásos termékből. A fotón láthatjátok, hogy miért tettem idézőjelbe a pár szót. Szóval, fantasztikus új ízélményekben volt részünk, és mivel közeleg a húsvét, a három kedvencünkhöz kerestem pár tökéletes receptet Nektek. Nézzétek, vigyétek, egyétek!
A fürjtojásról
Ínyencségnek számító tojásfajta. A tyúktojással szemben sokkal alacsonyabb a koleszterin szintje, és sokkal magasabb a vitamintartalma. Felhasználása viszont - egy különbséget, az ínyencségnek számító nyersen fogyasztást kivéve - teljesen hasonló.
Főtt-füstölt fürjtojás
Kezdjük az abszolút befutóval, a legeredetibb ízű főtt-füstölt fürjtojásokkal. Ezeket fogyaszthatjátok magukban - partikon rágcsálnivalóként nagyszerűek, húsvétkor pedig az asztal üde színfoltjai lehetnek. Gazdagíthatjátok vele salátátokat vagy szendvicseteket. Igazi ínyencség fürjlevesbe betétnek. Akülönleges minőségű extra szűz olívaolajat, amiből kiveszitek, ne öntsétek ki, mert ízesítőnek jó lesz még más fogások mellé. És akkor jöjjön egy olasz húsvéti előétel kicsit magyarítva és könnyebben elkészíthetővé varázsolva. Töltsétek meg Ti is a kis füstölt tojglikat, és ültessétek parmezánforgácsra őket. A mesében úgy írnának erről a receptről, hogy parmezánföldön nőnek a legnagyobb fürjtojásgyökerű gombafák. Ugye milyen csodálatos az összkép?
A fürjtojás jótékony hatásáról még többet itt olvashatsz!
Főtt fürjtojás céklás pácban
A céklás pácban rózsaszínre színeződött fürjtojások csodás színükkel a második helyre ugrottak. Ennyire üde tavaszi salátát még nem láttatok, kattintsatok a receptjére! Igazából bármilyen színben és ízben megfelelő hozzávalót belepakolhattok még. A fő, hogy céklacsíkok, lilás salátalevelek és lilahagyma kerüljön bele. A szószban a citromhéj pedig további frissességet ad neki.
Főtt fürjtojás chilis pácban
Franciás elegancia magyar hozzávalókkal. Ültessétek tésztakosárba a chilis pácban érlelt fürjtojásokat. Ez a meleg előétel biztos leveszi az egész családot a lábáról. Az eredetileg cayenne borssal készített hollandi mártást itt chiliporral kevertük, így került harmóniába a pácolt tojáskákkal. A trükk az egészben, hogy a gőzöléshez felforralt vizet a mártás elkészítése után sem szabad kiönteni - ebben tudjátok átmelegíteni a fürjtojásokat. Tényleg ki kell próbálnotok, mert isteni!
Ezeket a recepteket sima főtt fürjtojásokkal is el tudjátok készíteni. Ha magatok főzitek a tojásokat, óvatosan bánjatok velük, nagyon sérülékenyek a pucolásnál. Érdemes esetleg többet főzni belőlük, hogy biztosan legyen annyi szép darab, ahányra szükségetek van.
A fürjtojásos termékekről itt találtok még több információt!
Ezeket olvastad már?
Leteszteltük Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Anthony Bourdain rántottáját -...
Összeszedtük nektek kedvenc szakácsaink rántottakészítési módozatait, azért mégis csak érdekes, ők hogy csinálják. Nem bántuk meg. És Te hogyan csinálod? Írd meg!
Gréti11+1 trükk a tojásos reggelidhez
Tojás - a konyhánk mindennapos vendége! Jöjjön pár trükk, hogyan használd fel okosan akár a régebben várakozó delikvenseket vagy a frissen vásároltakat - nap mint nap.
GrétiHúsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
GrétiA sokszínű tojás: mutatunk 10+1 tojásos receptet!
Már csak néhány darab tojás árválkodik a tartóban? Esetleg megmaradt pár tojásfehérjéd a hétvégi fánksütésnél? Megmutatjuk, mit kezdj velük!
Nosalty