Megtaláltuk az ország legtökéletesebb brassóiját!

Ízes, letagadhatatlanul magyaros fogások modern köntösben - ezt kínálja a budapesti KIOSK étterem, mely hibátlan fogásaival mostantól nem csak Pesten, de Budán is elérhető.

A budapesti Clark Hotel éttermeként működő Beefbar Budapest egy kis időre elköszön steakimádó közönségétől, hogy egy pesti lokációt keresve nyissanak újra a prémium marhahús-szelekciójáról világszerte nevezetes étteremláncuk helyi intézményével. Az öröm az ürömben, hogy ezzel a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert(korábbi nagyinterjúnk itt olvasható - szerk.) sokak régi álmát váltja most valóra, hiszen a méltán népszerű, és óriási forgalmat lebonyolító pesti KIOSKután a Lánchíd budai hídfőjénél, a Beefbar helyén nyitotta meg új éttermét, a KIOSK Budát.

"Sokan nem tudják, de KIOSK már létezett Budán, még a háború előtt. Ha jól tudom, akkor a Gellért-hegyen volt egy Kiosk nevű hely, a másik pedig - a korabeli képek alapján - valahol a Pasaréti Sport Klub környékén lehetett" - kezdte új budai éttermének felvezetését a Michelin-csillagos Babel, Kiosk, Beefbar és a Leo éttermek tulajdonosa,Hlatky-Schlichter Hubert.

"Az indok, ami miatt végül a pesti Március 15. téren megtalálható KIOSK Budapest mellett a budaiaknak is nyitottunk, az volt, hogy annyit rágták a fülemet a vendégek, az ismerőseim és köztük a családom is. Nagyon indokolt volt, hogy a budai közegnek is legyen egy saját KIOSK étterme."

A pesti hely már alapjaiban egy modern magyar konyha étlapjával és fogásaival szerzett hazai és külföldi rajongókat magának, a budai étteremben pedig erre még egy lapáttal rátettek, hiszen erre itt még inkább van igény.

"A Beefbar működésének másfél éves tapasztalata alapján be kellett látnunk, hogy bár a koncepció nagyon jó volt, a budai lokáció nem kedvezett az étteremnek, ugyanis a Beefbar egy markánsabb, nagyvilágibb márka, ami tükröződik a minőségen és az árakon is. Nem arról van szó, hogy túlárazott lett volna: ár-érték arányban így is abszolút kedvező volt, hanem arról, hogy a nagyobb, tömeges külföldi turizmus itt egy kissé elmaradt" - folytatta Hubert, a Beefbar költözésének okairól.

Végül arra jutottak, hogy a Clark Hotel aljából elköltöztetik a Beefbart, helyére pedig egy olyan típusú étteremmel terveztek, ahová bárki, bármikor be tud ugrani akár menüzni, akár vacsorázni, mert reprezentatív és elérhetőbb árakon kínál népszerű magyar fogásokat."Egy ponton a fejemre csaptam, hogy tulajdonképpen én már csináltam egy ilyen éttermet, a pesti KIOSK-ot, aminek már régóta kerestük budai megfelelőjét".

Ezt követően alig három hét alatt lezajlott az arculatváltás, melynek részeként az enteriőrben meghagyták a Beefbar eddigi modern eleganciáját (kisebb változtatásokat terveznek a későbbiekben), az étlapon pedig a legnépszerűbb steakek is maradtak, például a rib-eye, az Angus marha, afilet mignonvagy épp atagliata. Őket egészítik ki a pesti KIOSK szignifikáns és közönségkedvenc ételei, amelyekhez hozzáadtak még több ízig-vérig magyaros fogást.

Így fest a Beefbarból lett KIOSK Buda elegáns enteriőrje

Akik tehát a pesti KIOSK régi nagy klasszikusait ennék Budán, azok megtalálják az étlapon a népszerű burgertriót, a club szendvicset, az isteni Caesar-salátáikat, a tradicionális borjú bécsit, a gulyáslevest vagy a mákos gubát, amiket a budai egységben Simala Gábor séf vezetésével prezentálnak a magas színvonalú éttermi lét kedvelőinek (Gábor volt korábban a Beefbar és a Clark tetőteraszán megtalálható Leo főszakácsa is - szerk.).

Az étterem ikonikus fogásai között szerepel Orosz Gábor executive séf ételkölteménye, a pesti étteremből már jól ismert gödöllői csirke, ami igazi bestsellerként nem maradhatott le a budai étlapról sem.

A gulyáslevest reszelt tésztával, kovászos kenyérrel és hegyes erős paprikával tálalják.

A gödöllői csirke tanyasi csirkemellből, kenyérpudinggal, vargányával és libamájmártással.

A töltött káposzta izgalmas új fogásként, Hubert személyes kérésére került a budai bázis kínálatába, amely tökéletesen hozza a hazai tradíciókkal rendelkező, nagyon ízes, de mégis újragondolt vonalat.

Az újragondolt töltött káposzta.

Ezt erősíti tovább a szintén újdonságként felkerülő marhapörkölt és a brassói, melyeket idehaza ilyen színvonalon még senki sem rakott össze újra tagliata marhából, a fogás esszenciáját adó, két napig gyöngyöztetett jus-vel.

A modern brassói aprópecsenye tagliata marhából, paprikával, paradicsommal és burgonyával.

"A mákos gubánkra is kifejezetten büszkék vagyunk, nagy klasszikus, ezt sem hagyhattuk ki a budai kínálatból" - mesélte Hubert a desszertfelhozatalról. "A városban már nagyon sokan próbálták leutánozni, mivel egy merőben más desszertté alakult, mint ahogy azt az eredeti receptúrában ismerhettünk meg. Van benne egy technikai trükk, amitől különleges lesz az állaga: kívül ropogós és meleg, belül hűvös a fagyitól, és még szinte folyik. Teljesen addiktív!"

Emellett szerették volna, hogy ha ez az étterem is adna egy olyan desszertkülönlegességet, melyet csak itt kaphatnak meg a vendégek, ezt pedig a békebeli időket megidézőtúrógombócban testesítették meg: tekintélyes méretű darab, mégis rezgős és pillekönnyű, roppanós pankómorzsával és enyhén porcukros tejföllel tálalva.

A mennyei túrógombóc vaníliás tejföllel.

A KIOSK Buda természetesen rendszeres programokkal is várja új és törzsvendégeit, a "Restaurant Bar Life" jeligéjükhöz híven megtöltik élettel a helyet: keddenként, a már jól ismert Candle Light estjükön lehúzzák a fényeket, és gyertyafényes enteriőrben, romantikus atmoszférában, élő zongoraesttel várják az itt vacsorázókat. Csütörtökönként a KIOSK Liveegy jóval pezsgőbb, szintén élőzenés estnek ígérkezik, ahol alkalomadtán táncra is perdülnek a vendégek, pont úgy, mint a pénteki és szombati estéken, amikor live DJ-vel hozzák a hangulatot. A hét utolsó napján igazi vasárnapi ebéddel várják a családokat a Family Lunchelnevezésű gasztroprogramjukon, táblás étlappal, melyen a legaktuálisabb illetve a séf által ajánlott fogások kapnak helyet, a legnépszerűbb magyaros klasszikusokkal.

Ezeket olvastad már?

Videó: Hering András/Réthly Dávid

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...