Megszavazták az év ételfotóit, ezek a legjobb kajafotók most a világon

A fődíjat a bangladesi Shoeb Faruquee „Food for God”, vagyis Étel Isten számára című fotója nyerte el, de elég széles skálán mozognak a díjazott fényképek. 

Füstölt makréla, hatalmas edényben húst főző nagymama, padkán falatozó emberek, jobblétre szenderült fácánok – idén is átadták a neves Pink Lady® Food Photographer of the Year-díjakat. A nyerteseket több mint 7000 benevezett fénykép közül kellett kiválasztania a zsűrinek, melynek sorában olyan elismert ételfotósok ültek, mint David Loftus, Jamie Oliver hivatalos fényképésze, vagy Nigel Atherton, az Amateur Photographer szerkesztője.

A Pink Lady Év ételfotósa-díjat 2011-ben alapították, azóta több mint 30 000 kép szállt versenybe, hogy elnyerje az 5000 Fontos fődíjat. Az egyes kategóriák jelöltjei különféle feldolgozottság állapotban, élethelyzetben, és kultúrákban mutatják meg, mi mindent jelenthet az, hogy „étel”. A győztesek mellett ITT a többi döntőbe jutott fényképet is érdemes megnézni, mert rengeteg nagyon jó kép született. Nem is biztos, hogy egyetértünk a zsűri döntésével – nekem például több kategóriában is más volt a nyerő fotó. Képnézegetésre fel!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a saját készítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!