Megosztó téma: Te kikötöd a bolt elé a kutyádat, ha vásárolsz? SZAVAZZ!

Elgondolkodtató kérdés: te, mint kutyatulajdonos, simán kikötöd a bolt elé az ebet, mikor beszaladsz vásárolni? Aranyosnak tartod, ahogy várakoznak, vagy sajnálod őket?

Ma már egy egészen csodálatos Facebookprofil áll rendelkezésünkre, ahol csillogó szemű, gazdájukra szomorkásan várakozó ebeket nézhetünk addig, ameddig a kedvünk tartja. A Dogs waiting in Budapest nevű oldal már 2014 óta szórakoztatja a nagyérdeműt, a profilon közzétett fotók azonban öt év után sem unalmasak vagy kevésbé aranyosak, mindegyik képhez egy kedves kis megjegyzés is tartozik.

,,Egy ideje figyeltem már a várakozó kutyákat, és gondolkodtam rajta, hogyan lehetne dokumentálni ezt, mint tipikus nagyvárosi jelenséget. Aztán tumblr-en szembejött egy Dogs Waiting In Berlin nevű blog, úgyhogy elindítottam a budapesti verziót, szintén a umblr-en. Később többen is kérték, hogy legyen Facebookon is, úgyhogy áthelyeztem oda az oldalt, és az első egy-másfél évben csak saját képekkel, kb. a magam és barátaim szórakoztatására csináltam" - mesélte nekünk Tamás, az oldal kitalálója és egyben kezelője.

A Dogs waiting in Budapest oldala 2014-es megalakulása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és míg eleinte Tamás saját képeit posztolta főleg barátai szórakoztatására, elmondása szerint ma már a fotók 90%-a az oldal követőitől érkezik.

,,...jó látni, hogy igazi közösségi dolog lett a "dogswaitingelésből". A legjobb az, amikor ugyanazt a kutyát, ugyanott, ugyanakkor többen is lefotózzák, és elküldik."

De felvetődik a kérdés:

szomorúak ezek a fotók, vagy inkább kedvesek és szívmelengetőek? Mi vajon hogy döntünk, mikor vásárolni megyünk? Simán kikötjük kedvencünket? Félünk, hogy ellopják? Vagy egyszerűen sajnáljuk, és nem tartjuk humánusnak, hogy otthagyjuk?

SZAVAZZATOK!

Az elmúlt évek során előfordult, hogy az oldalra olyan beérkező üzenet találta meg Tamást, amelyben egyesek aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy bár mi megmosolyogjuk ezeket a képeket, addig a kutyáknak ez egy szorongással, stresszel teli várakozás lehet, hiszen nem feltétlenül tudják, hova ment el a gazdájuk, és mikor jön vissza.

,,Sajnos az üzenetváltás már nincs meg, de a válaszunk valami olyasmi volt, hogy még ha így is van, a DWIBp anno nem azzal a szándékkal indult el, hogy állatok szenvedésén nevessünk, hanem mert szerintünk a bolt előtt való várakozás épphogy a kutyák egyik legcsodálatosabb tulajdonsága: vár rád esőben, hóban, melegben, 5 percet, 1 órát, vagy amíg vissza nem térsz, még akkor is, ha kellemetlen neki. De akkor is ott várna rád, ha soha nem térnél vissza abból a boltból, mert te vagy neki a legfontosabb. Mi pedig ezt a jelenséget akarjuk bemutatni azóta is"

- írta Tamás egy évvel ezelőtt az egyik kutyás posztjában.

Szerintünk nem lehet eldönteni, melyik a legkedvesebb fotó. Nektek lett kedvencetek?

1. Not impressed by the akciós újság

2.Casual fejtámasztás a Nagymező utcai Spar előtt

3. Úgynevezett nyugdíjas kiskutya a Lehel téren

4. 17:00: Megiszunk egy sört meló után?

04:00:

5. Kitartást, haver!

6. Cím nélkül

7. Banki ügyintézés

8. A két kép 10 perc eltéréssel készült

9. Kitartó várakozás a vegyesbolt előtt

10. Várakozók a zöldségesnél

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

címlap: Facebook/ Dogs waiting in Budapest

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...