Amire viszont kevesen találnak megoldást, hogy hogyan lehet a zöldségeket és gyümölcsöket hosszabb időn át tárolni úgy, hogy frissességüket is megtartsák. A titok: a páratartalom és a hőmérséklet optimális szinten tartása.
Gyorsan romló vitaminforrásainknak például a salátának, gombának, epernek fejlesztette ki az Electrolux a páratartalom-szabályozóval ellátott fiókot, a FreshPlusTM hűtőkben. Ebben a fiókban a páratartalom magas szinten tartásával elérhetjük, hogy a saláta egy hét után is friss maradjon, a gomba ne barnuljon meg, az eper akár 10 napon keresztül is 100%-ban megőrizze a vitamintartalmát.*
Az egyéb élelmiszerek frissen tartása is megháromszorozható egy átlagos hűtőhöz képest a folyamatos belső levegőkeringetésnek köszönhetően. Az egyenletes levegőáramlás ugyanis megakadályozza a jegesedést és az élelmiszerek kiszáradását. További előny, hogy ha pakolás közben sokáig nyitva tartjuk a készülék ajtaját, akkor is gyorsan visszaáll a hőmérséklet a kívánt szintre, a hűtő minden pontján.
Az éttermekben használt hűtési technológiához hasonlóan két különálló hűtési rendszert épített be az Electrolux a FreshPlusTM hűtőkbe, így míg a hűtőtér levegője párás, addig a fagyasztóé teljesen száraz marad. A fagyasztott ételek csomagolásáról mostantól nem kell törölgetnünk majd a jeget, hogy kiderüljön a tasakok tartalma és nem szükséges a mélyhűtőt sem leolvasztani. (X)
*A független SGS institutFresenius GmbH tesztjei alapján.