Megnyitott a világ legnagyobb csokimúzeuma – Ekkora csokiszökőkutat még biztos nem láttál!

A méltán népszerű Lindt csokoládégyár megnyitotta saját csokoládémúzeumát, a képek alapján pedig egy olyan helyről van szó, ahova legalább egyszer el kell jutnia az embernek.

Interaktív kiállítással, a világ legnagyobb csokiszökőkútjával, na és persze számos csokoládékóstolóval hétfőn megnyitották a világ legnagyobb svájci csokoládémúzeumát, a Zürich-i Lindt Home of Chocolate-ot.

A múzeumról készült képeket nézve a hely egy kicsit olyan, mint amit annak idején Roald Dahl álmodott meg a Karcsi és a csokoládégyár című történetében. A múzeum főcsarnokában a látogatók rögtön a világ legnagyobb csokoládé-szökőkútját tekinthetik meg annak 9,3 méteres magasságával. És igen, abból a kútból tényleg tömény csoki folyik, nem kevesebb, mint ezer liter.

A tárlaton a múzeumlátogatók mindent megtudhatnak a csokoládé több, mint 5000 éves múltjáról, egy kicsit barangolhatnak az esőerdők mélyén, megtudhatják, hogyan lett Svájc csokoládé-nagyhatalom, a legnagyobb csokirajongók pedig akár saját csokit is készíthetnek.

Az persze nem kérdés, hogy egy ilyen helyen az ember állandóan csokikóstolókba botlik, a múzeumban egy 500 négyzetméteres Lindt-bolt is található tele mindenféle finomsággal és relikviával. A hétfői múzeumnyitáshoz egy beharangozó videó is készült, amelyben egy csokoládémester nem mással, mint a világ jelenleg leghíresebb svájci teniszezőjével, Roger Federerrel járja körbe a kiállítást. Nézzétek:

Egy ilyen helyen még a legkomolyabb felnőttek is újra gondtalan gyereknek érezhetik magukat. A múzeum látogatása 7 éves korig ingyenes, a felnőtt jegy 15 svájci frankba (kb. 4900 forintba), a diákjegy és a nyugdíjas jegy pedig 13 svájci frankba (4300 forintba) kerül.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via 9gag

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...