Megnyitott a bolt, ahol minden kapható, csak éppen semmi sem ehető

Lucy Sparrow  egy komplett élelmiszerüzletet rendezett be, ahol azonban minden árú filcből készült. 

Lucy Sparrow kiállítása igén augusztus elsején nyílt meg Los Angeles-ben, a hónap végéig várja a látogatókat. A művésznő egy komplett élelmiszerüzletet rendezett be, a Sparrow Mart-ot, amiben az amúgy minden amerikai élelmiszerboltra jellemző, "megvásárolható" tárgyak nem a megszokott anyagból, hanem filcből készültnek. Ez a vásárlás rutinjától eltávolító gesztus ráirányítja arra a figyelmet, hogy tulajdonképpen mik azok a termékek, amiket napról napra a kosarába tesz egy helyi vásárló. Az is izgalmas és figyelemfelkeltő kontrasztot alkot, hogy egy teljesen átlagos élelmiszerüzlet sorai között sétálunk, ahol azonban a megvásárolható tárgyak a legkevésbé sem megszokottak.

A bolt polcain 31000, kézzel készült filctárgyat helyezett el a művész, de megtekinthető egy teljesen felszerelt szusibár és egy hot-dogos stand is. Az ételeken felül filc videokazettákat is lehet is vásárolni - nagyrészt a 80'-as évek klasszikusait.

Sparrow tavaly nyáron New York-ban "nyitott" meg egy ehhez hasonló élelmiszerboltot, ami azonban csak nyolc napig várta a látogatókat. A projekt sikerén felbuzdulva vágott bele egy hosszabb projektbe is a nyugati parton.

via HYPEBAE

Ezt olvastad az íZHUSZÁR magazinon?

Mexikó közelebb van, mint gondolnád. Mutatunk 6 helyet, ahol jóféle mexikói kaját kapsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...