Megmaradt pár tojásfehérje? Így tároljuk megfelelően

Akár friss házi tésztát, akár kekszeket, linzert vagy valamilyen mártást készítünk, könnyen lehet, hogy csak a tojás sárgájára van szükségünk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a fehérjét automatikusan ki kell, hogy dobjuk – ne pazaroljunk, inkább tanuljuk meg tárolni a megmaradt alapanyagot!

A tojásfehérje gazdag fehérjékben és ásványi sókban, ugyanakkor alacsony a kalóriatartalma, így sokak kedvenc alapanyaga. Ha épp nincs rá szükségünk egy receptben, könnyen kárba veszhet – feltéve, hogy nem tudjuk, mit kezdjünk vele.

Megmaradt pár tojásfehérje? Így tároljuk megfelelően

De mégis hogyan kezeljük? Mennyi ideig tarthatjuk a tojásfehérjét a hűtőben? Esetleg érdemesebb lefagyasztani? Nézzük, mit érdemes csinálni vele!

A tojásfehérje tárolása nagyon egyszerű, és a megfelelő gondossággal akár hosszabb időre is megőrizhetjük a minőségét akár a hűtőben, akár a fagyasztóban. Ehhez csak néhány egyszerű lépést kell követni.

Kattints a képre, és tudd meg, mik a legfőbb lépések!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!