A tojásfehérje gazdag fehérjékben és ásványi sókban, ugyanakkor alacsony a kalóriatartalma, így sokak kedvenc alapanyaga. Ha épp nincs rá szükségünk egy receptben, könnyen kárba veszhet – feltéve, hogy nem tudjuk, mit kezdjünk vele.
De mégis hogyan kezeljük? Mennyi ideig tarthatjuk a tojásfehérjét a hűtőben? Esetleg érdemesebb lefagyasztani? Nézzük, mit érdemes csinálni vele!
A tojásfehérje tárolása nagyon egyszerű, és a megfelelő gondossággal akár hosszabb időre is megőrizhetjük a minőségét akár a hűtőben, akár a fagyasztóban. Ehhez csak néhány egyszerű lépést kell követni.
Kattints a képre, és tudd meg, mik a legfőbb lépések!
Megmaradt pár tojásfehérje? Így tároljuk megfelelően
Higiénia
A tojásfehérjét csak tiszta, étel- vagy vegyszermaradványoktól mentes edénybe érdemes tenni, lehetőleg üveg vagy merev műanyag tárolóba. Az edényt alaposan fertőtlenítsük, hogy elkerüljük a baktériumokkal való szennyeződést, hiszen erre a tojásfehérje különösen érzékeny lehet.
Felhasználás
A tojásfehérjéből készíthetünk fehérjékben gazdag rántottát, de akár süteményt is süthetünk a maradékból. Itt 12 olyan sütit mutatunk be, amelyek tökéletesek erre a célra.
További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad: