Meglepő dolog derült ki a kávéról - megdőlni látszanak a korábbi állítások

Egy friss kutatás szerint napi két csésze kávénál több sem árt a szívünknek. 

A kávé nem káros a szívre - állítják a londoniQueen Mary University kutatói. Egy friss tanulmány a korábbi kutatásokkal szembemegy, és azt állítja, hogy akár 25 csésze kávét is megihatunk. A kutatást a szív- és érrendszeri betegségek ellen küzdőBritish Heart Foundaton finanszírozta.

A kutatók összesen8412 embert vontak be a vizsgálatokba, akiket három csoportba osztottak:

  1. naponta kevesebb mint egy csésze kávét fogyasztók
  2. egy és három csésze között fogyasztók
  3. napi három csésze kávénál többet fogyasztók

Az alanyokat részletesen megvizsgálták, és arra a következtetésre jutottak, hogy ha valaki napi 25 csésze kávét fogyaszt, annak sem kell tartania a szív- és érrendszeri betegségektől. Korábbi tanulmányok éppen ellentétes állásponton vannak, és azt állítják, hogy a kávéfogyasztás növeli a szívroham és a stroke kockázatát. Ezek a teóriák azonban most megdőlni látszanak.

Receptajánló:

Ír kávé

Ezzel az isteni ír kávéval könnyedén változatosságot csempészhetünk a reggeli vagy délutáni kávézásba. Az ital alkoholtartalma miatt azonban inkább csak lustálkodós hétvégékre ...

Vietnami tojásos kávé

Krémesen lágy, könnyű tojáshab, alatta forró feketekávé! Az egyik legnagyobb kedvencünk volt Vietnamban, amit nem nagy kunszt összedobni. Ha van vietnami kávéfőzőnk, akkor úgy az ...

Kávé tonikkal

Olvastam a cikket a tonikos kávéról, és iszonyú kíváncsi lettem, hogy milyen lehet az íze ennek a keserű kávénak? Legnagyobb meglepetésemre ezekkel a hozzávalókkal a kávénak a ...

Dr. Kenneth Fung, a vizsgálatban résztvevő egyik kutató azt mondta, hogy a legtöbbet fogyasztó csoport átlagban napi öt kávét ivott, őket tovább vizsgálják majd, hogy a későbbiekben egyfajta iránymutatást tudjanak adni az ajánlott napi kávéfogyasztásra.

Ezeket olvastad már?

via Telegraph, Index

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...