A Meglepetés Gyorskonyha legújabb számában számos hasznos receptet találunk, melyet a tavaszi időszak bármelyik napján bevethetünk, ha kell, akár napközben is. Laktató, pillanatok alatt elkészíthető levesek, ízletes ételek fejenként négyszáz forintból, fantasztikus, villámgyors reggelik és természetesen húsvéti receptek is találhatóak az ötvenoldalas magazinban.
Az olvasók a receptek mellett még egy izgalmas Rácz Jenő interjút is olvashatnak, melyből többek között az is kiderül, mi az a titkos hozzávaló, ami a Michelin-csillagos séf védjegyévé vált az elmúlt évek során.
Egy kis ízelítő
Egy gyors édességre vágysz, amihez szinte nem kell semmit sem vásárolni, mert minden van otthon? Próbáld ki a magazinban is megtalálható sült citrompudingot!
Sült citrompuding
Hozzávalók: 3 darab egész tojás, 150 gramm cukor, 75 gramm liszt, 50 gramm vaj, 2 dl tej, 2 citrom héja, 1 citrom leve, porcukor a tálaláshoz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások sárgáját fehéredésig verjük a cukorral és a szobahőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a citrom héjat és a citrom kifacsart levét. Simára keverjük a tésztát, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habnak felvert fehérjét.
A tésztát vajjal kent, liszttel szórt kis szuflétálakba simítjuk, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük a pudingot. A teteje enyhén piskótásra sül, az alja pudingos lesz. Porcukorral szórva díszítjük.
Adagonként:
energia: 209,3 kcal, fehérje: 4,1 g, zsír: 7,4 g, szénhidrát: 31,6 g, rost: 0,7 g
Tipp: süthetjük gőzben is, úgy, hogy a tálkákat vízzel töltött tepsibe állítjuk, így marad igazán krémes a puding alja. Citrom helyett naranccsal is készíthetjük.
A Meglepetés Gyorskonyha legújabb száma már kapható az újságárusoknál!