De mégis mit eszik Martha Stewart, hogy 75 évesen 45-nek néz ki?

A jó gének és a testedzés mellett a lényeg szerinte (is) a megfelelő táplálkozás. De mit eszik és iszik Martha Stewart, hogy 30 évet letagadhatna?

Pár napja Martha Stewart a Dr. Oz Show vendégevolt, ahol előkerült róla egy 2001-es, egy 2006-os, egy 2010-es és egy mostani fotó - és gyakorlatilag ugyanúgy néz ki mindegyiken.

Valóban nincs nagy különbség!

A most 75 éves (!) televíziós személyiség elmondta, hogy anyukája szuper bőrét örökölte, emellett rendszeresen mozog, a legfontosabb pedig a megfelelő táplálkozás. Lássuk:

1. Zöld smoothie MINDEN reggel

Ezzel pedig sosem viccel, minden reggel hagy rá időt. Kedvenc receptjébe ez kerül:

1 körte

2 zellerszár

2 angol uborka

1 csomag petrezselyem

gyömbér

2 gerezd narancs, héjastul

Összeturmix, és kész is.

+ hozzáteszi, hogy minden reggel hidratáló pakolást tesz az arcára, a dekoltázsára és a kezére is!

2. Saját zöldséget termeszt és eszik

A szuperfriss helyi alapanyagok híve - olyannyira, hogy saját kertjében termeszti organikus zöldség- és gyümölcsféléit, ezeket fogyasztja, reggeli smoothie-ja is ezekből készül. Nyáron a kertben, télen üvegházban termeszt.

Ez Martha Stewart egyedényes tésztája - és ez talán a világ legjobb tésztája

3. Kevés hús, sok hal

Nem eszik sok húst, a fehérjebevitelt főként hallal eszközli - a mediterrán diétát követve.

Egyél halat te is!

Tormás-mustáros lazac

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.  

Paradicsomos pisztráng

Régóta ettem volna egy kis halat, így rögtön két pisztráng receptet is kinéztem magamnak. A gombásat a lánykám nem eszi, a paradicsomosat pedig a párom nem szereti. Én jártam a ...

Tudtad?

A mediterrán diéta a kevesebb vöröshús, és több hal, valamint friss zöldség és olívaolaj fogyasztását szorgalmazza, csökkenti a szívbántalmak kockázatát, serkenti az agyműködést, segíti a testsúlycsökkentést, a "jókoleszterin"-szintet pedig növeli.

4. NEM a fehérlisztre

Nagy sütisütő hírében áll, de egyre inkább elfordul a fehérliszttől, és próbálkozik alternatív, magasabb tápanyagtartalmú helyettesítőivel. "Túlzottan függővé váltunk a gyors felszívódású finomított fehérliszttől, és ez nem a legegészségesebb. Manapság egyre több kis malom állít elő szuper alternatív liszteket" - mondja Martha.

Olvasd el szakértő dietetikusunk írását:

Tényleg jobb a teljes kiőrlésű?

Ezeket olvastad már?

via delish

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...