De mégis mit eszik Martha Stewart, hogy 75 évesen 45-nek néz ki?

A jó gének és a testedzés mellett a lényeg szerinte (is) a megfelelő táplálkozás. De mit eszik és iszik Martha Stewart, hogy 30 évet letagadhatna?

Pár napja Martha Stewart a Dr. Oz Show vendégevolt, ahol előkerült róla egy 2001-es, egy 2006-os, egy 2010-es és egy mostani fotó - és gyakorlatilag ugyanúgy néz ki mindegyiken.

Valóban nincs nagy különbség!

A most 75 éves (!) televíziós személyiség elmondta, hogy anyukája szuper bőrét örökölte, emellett rendszeresen mozog, a legfontosabb pedig a megfelelő táplálkozás. Lássuk:

1. Zöld smoothie MINDEN reggel

Ezzel pedig sosem viccel, minden reggel hagy rá időt. Kedvenc receptjébe ez kerül:

1 körte

2 zellerszár

2 angol uborka

1 csomag petrezselyem

gyömbér

2 gerezd narancs, héjastul

Összeturmix, és kész is.

+ hozzáteszi, hogy minden reggel hidratáló pakolást tesz az arcára, a dekoltázsára és a kezére is!

2. Saját zöldséget termeszt és eszik

A szuperfriss helyi alapanyagok híve - olyannyira, hogy saját kertjében termeszti organikus zöldség- és gyümölcsféléit, ezeket fogyasztja, reggeli smoothie-ja is ezekből készül. Nyáron a kertben, télen üvegházban termeszt.

Ez Martha Stewart egyedényes tésztája - és ez talán a világ legjobb tésztája

3. Kevés hús, sok hal

Nem eszik sok húst, a fehérjebevitelt főként hallal eszközli - a mediterrán diétát követve.

Egyél halat te is!

Tormás-mustáros lazac

Ez a recept eredetileg grillre szól, a különbség csak annyi, hogy a grillre egyből bőrös felével lefele tesszük, nem forgatjuk, és letakarva sütjük.  

Paradicsomos pisztráng

Régóta ettem volna egy kis halat, így rögtön két pisztráng receptet is kinéztem magamnak. A gombásat a lánykám nem eszi, a paradicsomosat pedig a párom nem szereti. Én jártam a ...

Tudtad?

A mediterrán diéta a kevesebb vöröshús, és több hal, valamint friss zöldség és olívaolaj fogyasztását szorgalmazza, csökkenti a szívbántalmak kockázatát, serkenti az agyműködést, segíti a testsúlycsökkentést, a "jókoleszterin"-szintet pedig növeli.

4. NEM a fehérlisztre

Nagy sütisütő hírében áll, de egyre inkább elfordul a fehérliszttől, és próbálkozik alternatív, magasabb tápanyagtartalmú helyettesítőivel. "Túlzottan függővé váltunk a gyors felszívódású finomított fehérliszttől, és ez nem a legegészségesebb. Manapság egyre több kis malom állít elő szuper alternatív liszteket" - mondja Martha.

Olvasd el szakértő dietetikusunk írását:

Tényleg jobb a teljes kiőrlésű?

Ezeket olvastad már?

via delish

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...