Megint egy magyar hölgy mézeskalácsain ámul mindenki, ezt nézd, és légy büszke!

Amerika újra és újra felfedezi magának a magyar mézeskalácsot - a cikkíró szerint maga a szó is olyan, ha egy anyanyelvű ejti ki, mint egy vers.  

A Saveur magazin rátalált Kocsis Anikó mézeskalácsművészre, és el van ájulva a tradícionális, aprólékos műgonddal, kézzel készített remekművektől, a csodás népi motívumoktól, melyek a magyar népviseleti ruhákat is megidézik.

Nyugi, egyél zúzapörköltet.

Itt már írtunk az ajkai lányról is, akin szintén egy világ ámult, nézd!

Anikó azon kevés USA-ban élő cukrászok egyike, akik ezt a csodálatos évszázados, német és orosz gyökerekkel is rendelkező művészetet gyakorolják. Egyébként kint árulja is alkotásait, illetve '56-ban disszidált magyarok gyermekeinek tanítja, amit ő tud - így örökítve át a magyar hagyományokat.

Autodidakta módon, videókból tanulta a művészetet, sok-sok év alatt. Elmondása szerint a sokszínű virágminták voltak a legnehezebbek, de ma már kisujjból rázza ki azt is.

Nézzétek videóját!

Tudtad?

Hazánkban már az aquincumi ásatásoknál is találtak több mézeskalács-sütésre használt cserépformát. A méz királyi eledel volt. Bécsben 1368-ban már név szerint is említenek két mézeskalácsost.A 16/17. században Nürnbergben lendült fel a formaalakítás művészi stílusa, ami egész Közép-Európában elterjedt.

Ezeket olvastad már?

...és ezeket láttad már?

via saveur

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...