A Saveur magazin rátalált Kocsis Anikó mézeskalácsművészre, és el van ájulva a tradícionális, aprólékos műgonddal, kézzel készített remekművektől, a csodás népi motívumoktól, melyek a magyar népviseleti ruhákat is megidézik.
Itt már írtunk az ajkai lányról is, akin szintén egy világ ámult, nézd!
Anikó azon kevés USA-ban élő cukrászok egyike, akik ezt a csodálatos évszázados, német és orosz gyökerekkel is rendelkező művészetet gyakorolják. Egyébként kint árulja is alkotásait, illetve '56-ban disszidált magyarok gyermekeinek tanítja, amit ő tud - így örökítve át a magyar hagyományokat.
Autodidakta módon, videókból tanulta a művészetet, sok-sok év alatt. Elmondása szerint a sokszínű virágminták voltak a legnehezebbek, de ma már kisujjból rázza ki azt is.
Nézzétek videóját!
Tudtad?
Hazánkban már az aquincumi ásatásoknál is találtak több mézeskalács-sütésre használt cserépformát. A méz királyi eledel volt. Bécsben 1368-ban már név szerint is említenek két mézeskalácsost.A 16/17. században Nürnbergben lendült fel a formaalakítás művészi stílusa, ami egész Közép-Európában elterjedt.
Ezeket olvastad már?
Egy ajkai lány csodás hímzett mézeskalácsaira figyelt fel a világ!
Ilyen csodálatos videót rég láttunk! Ráadásul magyar vonatkozású, gyönyörű, és imádja a fél világ! Ő Mézesmanna, nézzétek az alkotásait.
Brecz JuditEgy lány lefotózott minden gyönyörű édességet a világban, amit kóstolt!
Ti le szoktátok fotózni, amit esztek? Nagy divat most a kajafotók közösségi médiára, FB-ra, Instagramra töltése - ez a lány sem kivétel. Tényleg csodás kajákat fotóz!
Brecz Judit16 gyönyörű mese-macaron az unikornisok világából
A macaronokat már nem kell bemutatni, viszont ezeket a habos-babos, rózsaszín, unikornisok ihlette csodákat érdemes megnézni!
Brecz JuditMintázz gyönyörű sütit nagyi csipketerítőjével!
Készítsd az idei ajándéksütit kicsit másképpen. Ne elégedj meg a sima mézeskaláccsal vagy gyömbéres tésztával, alkalmazd Martha Stewart díszítési módszerét!
Nosalty...és ezeket láttad már?
via saveur