James Delligatti csaknem ötven éve, 1967-ben az amerikai étteremlánc egyik Pittsburgh-környéki, a nagyvárostól 60 kilométerre délre lévő franchise üzletében alkotta meg az azóta világhírűvé vált emeletes szendvicset, amelyben a szezámmagos buciba két szelet marhahús, “különleges szósz”, saláta, sajt, uborka és hagyma került. Ez lett a McDonald’s egyik leghíresebb terméke, majd idővel a globalizáció jelképe.
Pedig az ötlet eleinte nem aratott nagy sikert, az illinois-i székhelyű étteremlánc nem lelkesedett a szendvicsért, mondván, elég népszerűek az egyszerű hamburgerek, sajtburgerek, a sült krumpli és a különféle shake-ek.
Delligatti azonban szeretett volna egy nagyobb szendvicset is a kínálatba. Végül mégis bevezették a terméket, először csak az üzletember franchise éttermeiben – volt belőlük csaknem ötven -, majd 1968-ban már szerte az Egyesült Államokban.
Delligatti hétfő este halt meg pittsburgh-i otthonában. Az étteremlánc közleményben emlékezett meg a “legendás” Jimről, aki szerintük emlékezetes üzletember és tiszteletreméltó úr volt.
Ez is érdekelhet!
Ezeket olvastad már?
Most kapaszkodj meg: itt a Nutellaburger
A McDonald’s népszerűségéhez nagyban hozzájárul, hogy mindig sikerül beújítaniuk valamilyen nem várt finomsággal, amitől az emberek szinte megrohamozzák a gyorséttermeket.
Hering AndrásHa ezt megnézed, soha többé nem kívánod majd a mekis...
Ha eddig szinte kivétel nélkül bűnbe estél a hozzád legközelebbi McDonald's előtt elhaladva, most itt a lehetőség, hogy örökre elvegyük a kedved a mekis menüktől!
Hering AndrásKiderült: pontosan így készül a McRib-szendvics!
A gyorséttermi láncolatok legnépszerűbbike közzétett egy videót, amelyből meggyőződhetünk arról, hogy a McDonalds BBQ szendvicse tényleg nem csontos húsból készül!
Hering AndrásGluténmentes buci a McDonald's-ban!
Fogyasztói igényekre reagálva fejlesztette ki speciális, gluténmentes buciját és mindenmentes csokitortáját a McDonald's. A buci 11 éttermükben mától kapható!
Bodon Judit dietetikus(MTI/NOSALTY)