Süss meggyes leveles párnát, úgyis jobb lesz, mint az aluljárós

A péksütemények akarva, akaratlanul a mindennapjaink részét képezik. Majszoljuk őket otthon, útközben, a metrón, a kocsiban. Beszerzésükre legtöbben a boltokat vagy a mindenhol megtalálható gyorspékségeket választják, miközben egy csomag leveles tésztából odahaza is megsüthetők ezek az omlós finomságok. Például az alábbi meggyes párna. Jöhet?

Ebben a modern világban, ilyen rohanós életvitel mellett kellenek a gyors megoldások. Különösen igaz ez az étkezés világára: ha csak 30 percünk van vagy épp egy átszállásnyi időnk arra, hogy megreggelizzünk vagy uzsonnázzunk, kénytelenek leszünk a kényelmi megoldásokat választani. Ez jelenthet egy gyorséttermet, útszéli büfét vagy leveles süteményeket áruló, tömegközlekedési csomópontokon elhelyezett pékséget is. De ugyan miért is választanánk ezeket, ha minimális idő felhasználásával, otthon is kisüthetünk egy tepsi édes vagy sós uzsonnafalatot, amit aztán magunkkal csomagolhatunk a következő napra?

A meggyes leveles párna receptjéért kattints a képre!

A bolti leveles tésztát szinte bármivel megtölthetjük, ami éppen a kezünk ügyébe akad. Jelen esetben, hiszen tombol a július, a meggy kapóra jön – egy rövid főzéssel (és némi keményítő segítségével) ízes töltelékké varázsolhatjuk a szezonális gyümölcsöt. Ezt a tésztába töltve megkapjuk a meggyes leveles párnát, ami maga egy falat nyár a reggeli rohanásban.

Néhány konyhai tipp a meggyes párna házi elkészítéséhez

A meggyes leveles párna receptjéért kattints a képre!
  • A leveles tésztát mindig hidegen használjuk, így nem fog nyúlni és ragadni, azonban, mielőtt elkezdenénk vele dolgozni, adjunk neki egy 10 perce pihenőt, hogy mégse legyen annyira rideg.
  • Készíthetünk kisebb vagy nagyobb táskákat is, bár a nagyobbakat egyszerűbb megformázni.

A tészta szélét kenjük be felvert tojással: ezzel szinte leragasztózzuk a két felet, a párna így nem nyílik majd ki, a tölteléknek pedig esélye sem lesz kifolyni.

Így áll össze a meggyes leveles párna
  • Azt a felet, amire nem kerül töltelék, vagdossuk be átlósan, hogy a gőz ki tudjon szabadulni a süteményből sülés közben. Máskülönben bent ragadna és eláztatná a tésztát.
  • Ha egy kevés cukorral megszórjuk a párnákat, azoknak kellemes ropogós teteje lesz.
A meggyes leveles párna receptjéért kattints a képre!

Finom lesz a meggyes párna bolti levelesből is, azonban, ha igazán isteni végeredményt szeretnénk, készítsünk hozzá házi leveles tésztát. Ennek furfangjairól ebben a cikkben lehet olvasni. A videón és a képeken látható sütemény ebből készült, ezért lett ilyen gigászi és lemezes.

Nézd meg videón is a meggyes leveles párna elkészítését

Itt a meggyes leveles párna teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, recept és videó: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További zamatos, nyári receptek várnak rád itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...