Ezen a helyen akár 300 forintért is szedhetsz meggyet

A meggyszezonnal együtt a Szedd magad!-akciókat is egyre többen hirdetik meg, van olyan hely, ahol akár 300 forint/kilogrammos áron is szedhetünk az üdítő gyümölcsből. Mutatjuk, hol találod a legjobb helyeket.

Idén nagyon jó meggyszezonra készülhetnek a magyarok, napokon belül pedig hamarosan megnyitnak az első meggyeskertek, a Szedd magad!-akciók keretében pedig bárki kosarat ragadhat, és maga szedheti össze a levesre és süteményre valót.

Pest megyében akár 300 forintért is kaphatsz egy kiló meggyet

A csapadék okozta kirepedezés kevésbé érinti a meggyet, az eső várhatóan kedvezően hat a gyümölcs minőségére. Az idei termés jobb lehet, mint az előző években

– közölte a FruitVeB szakmaközi szervezet.

A Szedd magad!-meggyföldek teljes listájáról és nyitva tartásáról ide kattintva tájékozódhatsz, de érdemes körülnézni a közösségi oldalakon is, a Pest megyei Sóskúton ugyanis például 300 forint/kilogrammos áron kapható a saját szedésű meggy.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...