Hiába jó a termés, mégis drágult ez a szezonális gyümölcs

Nagyon jó minőségű az idei termés, ám sajnos megemelkedett a gyümölcs fogyasztói ára.

„A fagykárok és a viharos szél okozta gondok miatt kisebb mennyiséget takarítanak be a meggyből az idei nyáron, de szerencsére a minőségre nem lehet panasz" – írja a Hello Vidék cikke.

Hiába jó a termés, mégis drágult ez a szezonális gyümölcs

Ha nem is jelentősen, de drágult a meggy

A minap a Zaol-podcast vendége volt Pál György, a Zalagrár Kft. ügyvezetője, aki az idei meggytermésről számolt be. Véleménye szerint annak ellenére is jó minőségű a meggy, hogy a tavalyi nagy szárazság sok fát kiszárított.

A drágulás hátterében főleg az időjárás, illetve a különféle növénybetegség állnak. A termelő szerint azonban a minőség valóban kifogásolhatatlan.

Az ügyvezető továbbá azt is elmondta, hogy míg a felvásárlási árak alacsonyabbak, mint tavaly, addig a lakosság részére a tavalyinál magasabb áron tudják kínálni a gyümölcsöt.

Elmondása alapján az általuk szüretelt meggy nagy része Németországban kerül értékesítésre, ám azért jut belőle a helyieknek is. Az érdeklődök még két hétig vásárolhatnak meggyet (akár 100 kilót is) a Pókaszepetk környéki ültetvényeken.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...