Megfejtettük a tányérból meredező csirkelábak titkát

Sokan nem tudják elképzelni, hogy megegyék, talán még a kutyájuknak sem adnák oda, annyira rettegnek tőle, mások szerint az egyik legjobb csirkecsemege: maga a lába.

Mielőtt feltettük a körkérdést szerkesztőségünkben:

"ki szereti a csirkelábat?"

azt gondoltuk, hogy csak a vidéken nevelkedett kollégák törnek ki egyöntetű ujjongásban, de nem kis meglepetésünkre kiderült, hogy a nagyvárosiak között is akad olyan ínyenc, aki szerint ez a levesben a legjobb rész, amiért nagy csata gyúlt a családban, kié legyen, ki szopogathatja le.

Általánosságban elmondható, ha valakinek van vagy volt olyan hölgy rokona, aki imádta a kis kapirgáló lábacskákat, az biztos, hogy megfertőzte szenvedélyével családtagjait.

Ezeket olvastad már?

Így esszük mi a csirkelábat

  • Leggyakrabban húslevesbe tesszük, munkatársaink is csak ebben a változatban ismerik és kedvelik
  • De vannak, akik pörköltet készítenek belőle
  • vagy kirántják,
  • alaplébe pedig kitűnő.
  • Aki nem ehet vagy nem szereti a sertéskocsonyát, csirkelábból, mellcsontból és csontos húsból készíthet csirkekocsonyát is.

Ők is szeretik a csirkelábat

Itt ne keressétek a felsorolásban az angolokat vagy a skandinávokat, keletre kell menni, ha újabb felhasználókat keresünk.

  • A kínaiak is imádják pácolni, sütni, ropogtatni a csirkelábakat.
  • Aki Magyarországon szeretné megkóstolni a csirkeláb kínai változatát, keresse fel Wang mester szentélyét!

De hogyan kezdjünk hozzá?

  • A lábfetisiszták szerint a csirkelábat nem zubogó vízbe, hanem forró vízbe kell tenni, párpercig benne tartani, kivenni, és így lehet igazán könnyen lehúzni a lábakról a "csizmát".
  • Ekkor jöhet a manikűr: a körmöket vágjuk le úgy, hogy a lábujj végéből is csippentsünk hozzá egy keveset.
  • Végül egyszerűen főzzük bele a levesbe, pörköltbe, vagy forgassuk meg az ázsiai szószunkban.

Egy a lényeg

  • A lábkedvelők egybehangzó véleménye szerint a titka az, hogy a csirkelábak hangos szopogatása felszabadít, vagy örömteli és nosztalgia közeli pillanatokhoz vezet. Ami pedig magát a bizarr gyönyört okozza, az a csirkeláb legfinomabb, középsőfalatja, amit mindenki csak"párnácska"-ként emlegetett.

Na de szerinted?

{SZAVAZAS}

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk