Mielőtt feltettük a körkérdést szerkesztőségünkben:
"ki szereti a csirkelábat?"
azt gondoltuk, hogy csak a vidéken nevelkedett kollégák törnek ki egyöntetű ujjongásban, de nem kis meglepetésünkre kiderült, hogy a nagyvárosiak között is akad olyan ínyenc, aki szerint ez a levesben a legjobb rész, amiért nagy csata gyúlt a családban, kié legyen, ki szopogathatja le.
Általánosságban elmondható, ha valakinek van vagy volt olyan hölgy rokona, aki imádta a kis kapirgáló lábacskákat, az biztos, hogy megfertőzte szenvedélyével családtagjait.
Ezeket olvastad már?
Így esszük mi a csirkelábat
- Leggyakrabban húslevesbe tesszük, munkatársaink is csak ebben a változatban ismerik és kedvelik
- De vannak, akik pörköltet készítenek belőle
- vagy kirántják,
- alaplébe pedig kitűnő.
- Aki nem ehet vagy nem szereti a sertéskocsonyát, csirkelábból, mellcsontból és csontos húsból készíthet csirkekocsonyát is.
Ők is szeretik a csirkelábat
Itt ne keressétek a felsorolásban az angolokat vagy a skandinávokat, keletre kell menni, ha újabb felhasználókat keresünk.
- A kínaiak is imádják pácolni, sütni, ropogtatni a csirkelábakat.
- Aki Magyarországon szeretné megkóstolni a csirkeláb kínai változatát, keresse fel Wang mester szentélyét!
De hogyan kezdjünk hozzá?
- A lábfetisiszták szerint a csirkelábat nem zubogó vízbe, hanem forró vízbe kell tenni, párpercig benne tartani, kivenni, és így lehet igazán könnyen lehúzni a lábakról a "csizmát".
- Ekkor jöhet a manikűr: a körmöket vágjuk le úgy, hogy a lábujj végéből is csippentsünk hozzá egy keveset.
- Végül egyszerűen főzzük bele a levesbe, pörköltbe, vagy forgassuk meg az ázsiai szószunkban.
Egy a lényeg
- A lábkedvelők egybehangzó véleménye szerint a titka az, hogy a csirkelábak hangos szopogatása felszabadít, vagy örömteli és nosztalgia közeli pillanatokhoz vezet. Ami pedig magát a bizarr gyönyört okozza, az a csirkeláb legfinomabb, középsőfalatja, amit mindenki csak"párnácska"-ként emlegetett.
Na de szerinted?
{SZAVAZAS}