Megfejtettük a tányérból meredező csirkelábak titkát

Sokan nem tudják elképzelni, hogy megegyék, talán még a kutyájuknak sem adnák oda, annyira rettegnek tőle, mások szerint az egyik legjobb csirkecsemege: maga a lába.

Mielőtt feltettük a körkérdést szerkesztőségünkben:

"ki szereti a csirkelábat?"

azt gondoltuk, hogy csak a vidéken nevelkedett kollégák törnek ki egyöntetű ujjongásban, de nem kis meglepetésünkre kiderült, hogy a nagyvárosiak között is akad olyan ínyenc, aki szerint ez a levesben a legjobb rész, amiért nagy csata gyúlt a családban, kié legyen, ki szopogathatja le.

Általánosságban elmondható, ha valakinek van vagy volt olyan hölgy rokona, aki imádta a kis kapirgáló lábacskákat, az biztos, hogy megfertőzte szenvedélyével családtagjait.

Ezeket olvastad már?

Így esszük mi a csirkelábat

  • Leggyakrabban húslevesbe tesszük, munkatársaink is csak ebben a változatban ismerik és kedvelik
  • De vannak, akik pörköltet készítenek belőle
  • vagy kirántják,
  • alaplébe pedig kitűnő.
  • Aki nem ehet vagy nem szereti a sertéskocsonyát, csirkelábból, mellcsontból és csontos húsból készíthet csirkekocsonyát is.

Ők is szeretik a csirkelábat

Itt ne keressétek a felsorolásban az angolokat vagy a skandinávokat, keletre kell menni, ha újabb felhasználókat keresünk.

  • A kínaiak is imádják pácolni, sütni, ropogtatni a csirkelábakat.
  • Aki Magyarországon szeretné megkóstolni a csirkeláb kínai változatát, keresse fel Wang mester szentélyét!

De hogyan kezdjünk hozzá?

  • A lábfetisiszták szerint a csirkelábat nem zubogó vízbe, hanem forró vízbe kell tenni, párpercig benne tartani, kivenni, és így lehet igazán könnyen lehúzni a lábakról a "csizmát".
  • Ekkor jöhet a manikűr: a körmöket vágjuk le úgy, hogy a lábujj végéből is csippentsünk hozzá egy keveset.
  • Végül egyszerűen főzzük bele a levesbe, pörköltbe, vagy forgassuk meg az ázsiai szószunkban.

Egy a lényeg

  • A lábkedvelők egybehangzó véleménye szerint a titka az, hogy a csirkelábak hangos szopogatása felszabadít, vagy örömteli és nosztalgia közeli pillanatokhoz vezet. Ami pedig magát a bizarr gyönyört okozza, az a csirkeláb legfinomabb, középsőfalatja, amit mindenki csak"párnácska"-ként emlegetett.

Na de szerinted?

{SZAVAZAS}

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...