Megfejtettük a tányérból meredező csirkelábak titkát

Sokan nem tudják elképzelni, hogy megegyék, talán még a kutyájuknak sem adnák oda, annyira rettegnek tőle, mások szerint az egyik legjobb csirkecsemege: maga a lába.

Mielőtt feltettük a körkérdést szerkesztőségünkben:

"ki szereti a csirkelábat?"

azt gondoltuk, hogy csak a vidéken nevelkedett kollégák törnek ki egyöntetű ujjongásban, de nem kis meglepetésünkre kiderült, hogy a nagyvárosiak között is akad olyan ínyenc, aki szerint ez a levesben a legjobb rész, amiért nagy csata gyúlt a családban, kié legyen, ki szopogathatja le.

Általánosságban elmondható, ha valakinek van vagy volt olyan hölgy rokona, aki imádta a kis kapirgáló lábacskákat, az biztos, hogy megfertőzte szenvedélyével családtagjait.

Ezeket olvastad már?

Így esszük mi a csirkelábat

  • Leggyakrabban húslevesbe tesszük, munkatársaink is csak ebben a változatban ismerik és kedvelik
  • De vannak, akik pörköltet készítenek belőle
  • vagy kirántják,
  • alaplébe pedig kitűnő.
  • Aki nem ehet vagy nem szereti a sertéskocsonyát, csirkelábból, mellcsontból és csontos húsból készíthet csirkekocsonyát is.

Ők is szeretik a csirkelábat

Itt ne keressétek a felsorolásban az angolokat vagy a skandinávokat, keletre kell menni, ha újabb felhasználókat keresünk.

  • A kínaiak is imádják pácolni, sütni, ropogtatni a csirkelábakat.
  • Aki Magyarországon szeretné megkóstolni a csirkeláb kínai változatát, keresse fel Wang mester szentélyét!

De hogyan kezdjünk hozzá?

  • A lábfetisiszták szerint a csirkelábat nem zubogó vízbe, hanem forró vízbe kell tenni, párpercig benne tartani, kivenni, és így lehet igazán könnyen lehúzni a lábakról a "csizmát".
  • Ekkor jöhet a manikűr: a körmöket vágjuk le úgy, hogy a lábujj végéből is csippentsünk hozzá egy keveset.
  • Végül egyszerűen főzzük bele a levesbe, pörköltbe, vagy forgassuk meg az ázsiai szószunkban.

Egy a lényeg

  • A lábkedvelők egybehangzó véleménye szerint a titka az, hogy a csirkelábak hangos szopogatása felszabadít, vagy örömteli és nosztalgia közeli pillanatokhoz vezet. Ami pedig magát a bizarr gyönyört okozza, az a csirkeláb legfinomabb, középsőfalatja, amit mindenki csak"párnácska"-ként emlegetett.

Na de szerinted?

{SZAVAZAS}

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...