Megfázásűző koktélalapanyagok a spájzból

A jó meleg szobából, forró csokoládét kortyolgatva szuper a havas tájat kémlelni. De az ágyat nyomva már egyáltalán nem ilyen szívderítő a tél. Így légy úrrá a megfázásodon!

Szuper alapanyagok, amelyekkel meg is előzheted a megfázást, de leginkább abban segíthetnek, hogyha már megtörtént a baj. A gyorsabb és biztosabb felépülés elősegítői. A belőlük készített meleg italok és hűs koktélok által könnyebben kiizzadhatod magadból a bacikat. Hiszen miért kéne mindenképpen gyógyszerhez folyamodni, ha itt vannak ezek a csodaszerek!

Ezekből készíts koktélt!

Gyömbér alapanyag

Gyömbér

A gyömbér egy valódi vírus elleni szer, segít megelőzni a megfázást és hatékonyan lép fel a bacilusok ellen. Nemcsak az izzadásban és az immunrendszer tisztításában partner, hanem erősíti is azt, valamint leviszi a lázat és természetes fájdalomcsillapító. A legjobb barát a bajban, ha megfáztál. Készíts belőle Dark 'N' Stormy vagy Pineapple Moscow Mule koktélt.

Kurkuma alapanyag

Kurkuma

Ezt a világ másik részén kulcsfontosságú és nálunk is egyre gyakrabban alkalmazott fűszert a legerőteljesebb gyógynövények közé sorolják. Előkelő helyét a benne megtalálható egyik vegyületnek: a kurkuminnak köszönheti, mely a csodálatos sárga színéért is felel. Úgy tartják, hogy bármelyik, gyógyszertárban megtalálható gyógyszernél hatékonyabb. Keverd hát a kurkumát friss citrussal és tequilával, hogy egy egészségmegőrző Margaritát kapj!

Fokhagyma alapanyag

Fokhagyma

A fokhagyma egy erőteljes antioxidáns, mikroba- és vírusölő valamint antibiotikus hatással. Ha a megfázás már elérkezett, akkor a nyálkahártyánkon át felszívódva hozza el számunkra az enyhülés érzetét. Oké, de most megkérdezhetnéd, hogyan tehetnénk ezt az "illatos szert a poharunkba"? Jól összezúzva, fűszerek kíséretében paradicsomlevet ízesthetünk vele. A felnőttek egy kevéske vodkával Blody Mary-t keverhetnek ebből. Ehhez jöhet még pár csepp citrom és egy-két szál halványítózeller.

Méz alapanyag

Méz

A megfázás egyik legismertebb ellenszere, mindenki alkalmazza teába, narancslébe, magában. Hatékony antibakteriális és influenza elleni szer. A karcos, irritált torok megmentője. Készíts egy forró teát és ebből egy Hot Toddy-t, ami mindent tud, ráncba szed rendesen.

Narancs alapanyag

Frissen facsart narancslé

A friss narancslé tele van C-vitaminnal, ezt mindenki tudja és ezért, ha teheti naponta fogyasztja is. Betegség megelőzésképpen készíts egy nagy adag pezsgős Mimosát. Napközben a legjobb!

Fahéj alapanyag

Fahéj

A kínai orvostudomány egyik klasszikus szere, melyet hurutos köhögés és a kellemetlen fejfájás ellen használnak. Ugyanakkor a fahéj által termelt belső hő segít az izzadásban, hogy a betegség minél hamarabb távozhasson. Koktélok terén igen sokrétű a felhasználása, kevés bourbonnal és gyömbérrel keverve duplán jó megfázás elleni koktélt keverhetünk belőle.

Kókusz alapanyag

Kókusztej

Itt a kókuszban megbúvó vízszerű lére és nem a konzervként kapható sűrű szósz vagy leves-alapanyagra gondolunk. A megfázás során egy csomó vizet kell pótolnunk, amit kiizzadtunk vagy az esetleges láz miatt könnyedén elpárolgott belőlünk. A kókuszvíz rendkivűli hidratáló hatása nem marad el akkor sem, ha koktélba kerverjük. Tele van antioxidánssal, C-vitaminnal, kalciummal és cinkkel, tehát fantasztikus a megelőzésben is. Keverj hozzá jó minőségű rumot és egy kevés citromot csepegtess hozzá, hogy jobban érezd magad!

via: vinepair.com

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...