A nátha egyik legjobb fegyvere a forró, mézes tea, no meg a húsleves sok pihenéssel, de ezen kívül van pár tuti tippünk, milyen ételekkel tudsz gyorsan kilábalni a megfázásból. Olvass tovább, és ismerd meg ezeket az ételeket!
Kattints a galériára, és ismerd meg az ételeket, melyeket megfázás esetén érdemes fogyasztani!
Ezeket az ételeket edd a húslevesen túl, ha megfáztál
1. Csípős ételek
Ismerős az érzés, mikor egy nagy tál csípős levesnek fogsz neki, és már az első kanál után azt érzed, kezd kitisztulni az orrüreged? Ez valóban így van, ezért, ha megfázással küzdesz, dobj össze hétköznap vacsira egy csípős paradicsomos spagettit opcionálisan szalonnával, vagy bármilyen borssal, csípős paprikával megspékelt ételt. Garantált az orrüregtisztulás!
3. Kurkuma
Ez a csodanövény elsősorban gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, de emellett számos, egészségre gyakorolt jótékony hatása van. Megfázás esetén vesd be, és add hozzá teához vagy készíts gyömbéres-kurkumás csirkelevest.
4. Savanyú káposzta
Az egész szervezeted hálás lesz egy kupac savanyú káposztáért, hiszen a bélflórát pikk-pakk rendberakja, ráadásul rengeteg C-vitamin, nátrium, magnézium, kálium és kálcium található benne, szóval érdemes beiktatni az étrendünkbe. Frissen a legegészségesebb, de ha magában nem szereted, akkor készüljön savanyú káposztával és csirkével rakott krumpli.
5. Smoothie
Kakukktojásként érkezzen egy ital is az ételek sorába, melynek a betegeskedés nélküli napokon is helye van az étrendünkben. A hőkezelésen átesett zöldségek és gyümölcsök köztudottan kevesebb tápanyagot tartalmaznak, de ha nyersen vagy pépesítve fogyasztod őket, akkor több mikrotápanyag kerül a szervezetedbe. Ha igazi immunerősítésre vágysz, ezt a zöld csodát készítsd el!
További egészségügyi tippek a hideg időre: