Felejtsd el a téli megfázást: ez a gyümölcs segíthet, hogy ne dőlj ágynak

A megfázás nem a kedvencünk, így teljesen megértjük, ha mindent megtennél azért, hogy elkerüld az orrfújást és a köhögést. Mutatjuk, mely gyümölcs lehet a segítségedre ebben!

Most, hogy beköszöntött az ősz, és megérkezett a hidegebb, nyirkosabb idő, sokkal többen küzdenek megfázással, náthával és legyengült immunrendszerrel. Szerencsére a borzasztóan drága bolti multivitaminok helyett bevethetünk egy természetes (és finom!) csodabogyót is, mely támogatja a szervezet védekezőképességét, és kellemes ízével is elvarázsol. Hogy mi is ez? A csipkebogyószirup! - írja az Agrároldal.

Felejtsd el a téli megfázást: ez a gyümölcs segíthet, hogy ne dőlj ágynak

Ha immunrendszer erősítéséről van szó, akkor a csipkebogyó talán az egyik legcsodálatosabb választás!

A kis bogyós gyümölcs tele van C-vitaminnal, egyes kutatások szerint tízszer több C-vitamin található benne, mint a narancsban. Ez már önmagában is fantasztikus, de emellett tele van flavonoidokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal is, melyek segítenek a szervezet regenerálódásában, felveszik a harcot a szabad gyökökkel szemben, így hozzájárulva a gyulladások csökkentéséhez, és gyorsítva a gyógyulást.

Fermentált csipkebogyóital

Az áztatott csipkebogyóteát még egy lépéssel tovább vihetjük, ha pár napig hagyjuk fermentálódni (némi segítséggel persze). Így C-vitamintartalma is megmarad, valamint gyarapodik a ...

Narancsos csipkebogyóleves

Ez a tradicionális svéd leves sok első kóstolónak meglepő élmény lehet. Nagyjából úgy lehet leírni, mint ha egy teljesen ismeretlen (és talán nem is létező) sütemény levessé ...

Készítsünk belőle szirupot!

A szirup elkészítéséhez szükséged lesz 1 kg friss csipkebogyóra, 1,5 liter vízre, 500 gramm cukorra és egy citrom levére.

Első lépésként mossuk meg a csipkebogyót, majd vágjuk le a végeit. Ezután tegyük a gyümölcsöt a lábasba, öntsük rá a vizet, forraljuk fel, majd hagyjuk alacsony lángon lassan főni körülbelül 30-40 percig, amíg a csipkebogyók megpuhulnak.

Ha megfőttek, akkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kihülni, majd szűrjük le egy finom szűrőn vagy gézlapon keresztül a levet. Ezután öntsük vissza a lábasba, adjuk hozzá a cukrot, forraljuk fel újra, és kevergesük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezután mehet bele a citromlé, hogy megőrizze frissességet. Hogy besűrűsödjön, főzzük további 15-20 percig.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...