Megérkeztek a Buckingham Palotába a karácsonyfák - lessétek meg őket!

Megint eltelt egy év, megérkeztek a Buckingham Palota karácsonyfái a Márvány Terembe, nézzétek csak meg őket!

Tudjuk, hogy már megint a brit királyi család, na de azért a karácsonyfáikat muszáj látnotok! Pár napja Melania Trump furcsa ünnepi dekorációjáról írtunk, amit az ember vagy egyből szívébe zár (politikai hovatartozástól függetlenül), vagy abszolút értetlenül áll előtte.

Szóval hogy milyenek a Buckingham Palota fái ehhez képest? Pont olyanok, amilyennek elképzelted őket: magas, dús, sötétzöld, tökéletes formájú windsori fák, rajtuk pedig bordó, bársony, arany díszítéssel hímzett hintó és korona lóg. Mi más.

A királyi karácsonyfadísz

Ja, és természetesen egy hatalmas, színes karácsonyi gömbökkel megrakott girland is felkerül a fő lépcsőre.

A karácsonyfát egyébként állítólag még Zsófia Sarolta királyné, III. György hitvese mutatta be a brit királyi udvarnak a 18. században, Viktória királynő és Albert herceg pedig folytatta a hagyományt, a karácsonyfaállítást az egész országban propagálva.

Az a hír járja, hogy a fadíszítés utolsó simításait mai napig a Királynő és a család többi tagja végzi.

ÍGY FEST MINDEZ ÉLŐBEN:

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Így készülnek a karácsonyi sütikiszúró formák - amiről nem tudtad, hogy érdekelhet

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...