(Figyelem! A cikkben szereplő linkre kattintva a nyugalom megzavarására alkalmas képek jelennek meg.)
Greg Foot, brit tudományos televíziós műsorvezető legújabb projektjében azt tűzte ki célul, hogy kideríti: milyen íze is van az emberi húsnak. Ehhez egy orvos segítségével a saját combjából vett izomszövet mintákat vizsgáltatott meg egy nottinghami laborban.
Mivel az emberi hús fogyasztása (még a saját magunké is) tilos Nagy-Britanniában, Greg izomszövetét laboratóriumi körülmények között megfőzték, majd elemezték. Kóstolásra nem kerülhetett sor, de mivel az emberi ízérzékelés 80%-a az étel aromáján alapul, ezért Greg megszagolta a saját főtt combizom-mintáját.
A laboratóriumi elemzés szerint az emberi hús aromája a bárány- és a sertéshús aromájához áll legközelebb - így Greg a kísérlet végén készített magának egy hamburgert bárány- és sertéshúsból.
A BBC BritLab sorozatának - a nyugalom megzavarására alkalmas! - videóját itt tekinthetitek meg.
(via iflscience)