Megdöbbentő, hogy ez a szeméthegy lassan akkora, mint India leghíresebb turistalátványossága

A ENSZ szerint a világ legszennyezettebb városa Újdelhi, ahol az alábbi videó készült India legnagyobb szemétlerakójáról. 

Az alább látható szemétdomb valószínűleg világviszonylatban is rekordokat döntene, az Újdelhiben található szemétdomb ugyanis 1984 óta szolgál hulladéklerakó helyként, és hamarosan már akkorára nő, hogy eléri a híres Taj Mahal magasságát is - írja az Index.

A csaknem 73 méter magas szeméthegy egy 40 focipálya méretű területet foglal el, 2002-ben érte el maximális befogadó képességét (ekkor kellett volna bezárni), a helyi szervek azonban nem tudják máshova szállítani a szemetet, így halmozódott fel az évek során ez a rengeteg hulladék.

A felszín alatt rohadó szemét káros gázokat és mérgező csurgalékvizet ereszt ki magából, amely folyamatosan szennyezi a földeket, a vizeket és a levegőt is. Egy, a környéken lakó férfi arról beszél, hogy végleg elhagyja otthonát, gyermekei ugyanis folyamatosan betegek a szennyezett levegő miatt.

A világ egyik legnagyobb szemétlerakójánál két évvel ezelőtt két ember vesztette életét, miután rájuk omlott a szeméthegy egy része.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via index

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...