A csokitortával már bűvészkedem egy ideje, legutóbb céklával sütöttem meg, de mivel a gyümölcsös piték, lepények iránti rajongásomról már többször írtam, így talán nem nagy meglepetés, hogy ősszel sem tudok leállni… a gyümölcsök édes tésztába sütése egyszerűen lenyűgöz, és ősszel szerencsére a körte adja magát ehhez a szenvedélyemhez.
Lisztmentesen, csakis étcsokival, a lehető legkevesebb cukorral készül ez a torta - igen, ez is lehetséges! Tömény csokoládé, követhető recept - tökéletes vendégváró, de szombat délutáni olvasáshoz sem választanék mást.
A körtés torta receptjét itt olvashatod
El ne felejtsem! Igen, mogyoróval is tuningoltam ezen a recepten, persze kihagyható, de nem biztos, hogy érdemes. Összeaprítva nagyon jó, de egészben is maradhat, ha nincs kedved/időd/lehetőséged apróra zúzni vagy darálni a mogyorót. Az tényleg nem átugorható lépés, hogy a tojásfehérjéket keményre kell verni, egészen addig, amíg a tálat felfordítva sem folyik ki a hab.
A csokit és a vajat melegítsd fel nagyon alacsony hőmérsékleten - jó lenne vízgőz fölött, de ha ehhez éppen nincs türelmed, akkor az alacsony hőmérsékleten való olvasztás is megteszi…
S hogy mire föl ez a nagy lisztmentességmánia? Mára nagyon sokan érzékenyek erre az évszázadok óta fogyasztott alapanyagra, mert a benne található glutén sokak számára okoz emésztési problémákat, így következetesen kerülniük kell a hagyományos lisztet, és gluténmentes táplálkozást kell folytatniuk. Ez a csokitorta bomba ötlet, a körtéket ne szeleteljük, félbe vágva, kimagozva kell a tészta tetejére rányomni őket.