Még az is lehet, hogy egyszer vaddisznó, őz, vagy lazac is kerülhet az átlag magyar asztalára

Az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez elérésének érdekében kezdeményezhetik a hal- és vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi a hal- és vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez juthassanak el - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Más szóval minél több család asztalára odakerülhessen a szarvas, az őz, a lazac és a vöröstonhal.

Az áfacsökkentés javaslatát várhatóan a jövő évi költségvetés előkészítésekor nyújtják be Fazekas szerint. Aki egyébként stílszerűen a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján jelentette be a tervét.

Korábban a kormány a tej, tojás, baromfihús és sertéshús áfáját is csökkentette, bár arról egyelőre nincsenek részletes információk, hogy ezek a lépések mennyivel növelték a fogyasztást, illetve mennyivel csökkentették a fogyasztói árakat.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

(Nosalty/MTI)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...