Még az is lehet, hogy egyszer vaddisznó, őz, vagy lazac is kerülhet az átlag magyar asztalára

Az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez elérésének érdekében kezdeményezhetik a hal- és vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi a hal- és vadhús áfájának 5 százalékra csökkentését annak érdekében, hogy az egészséges, jórészt bio élelmiszerek szélesebb fogyasztói réteghez juthassanak el - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Más szóval minél több család asztalára odakerülhessen a szarvas, az őz, a lazac és a vöröstonhal.

Az áfacsökkentés javaslatát várhatóan a jövő évi költségvetés előkészítésekor nyújtják be Fazekas szerint. Aki egyébként stílszerűen a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat (FeHoVa) kiállítás megnyitóján jelentette be a tervét.

Korábban a kormány a tej, tojás, baromfihús és sertéshús áfáját is csökkentette, bár arról egyelőre nincsenek részletes információk, hogy ezek a lépések mennyivel növelték a fogyasztást, illetve mennyivel csökkentették a fogyasztói árakat.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

(Nosalty/MTI)

Címlapról ajánljuk

További cikkek