Még az igazi tavasz is alig kezdődött el, de máris itt a nyár gasztroslágere!

Múlt héten egy Facebook-posztban mutatta be a Bar Pharma nyári kollekciójának legújabb darabjait: a nejlonzacskóba csomagot prémium koktélokat.   

Ha lassan is, de közeledik a nyár, mi pedig izgatottan figyeljük a budapesti vendéglátóhelyek újdonságait. Elsőként a Kazinczy utcai Bar Pharma rukkolt elő nyárias ízekkel, a napokban Facebook-oldalukon mutatták be a nyári kollekció darabjait. Los Péter, a Bar Pharma egyik tulajdonosa mesélt nekünk az újdonságokról: „Idén nyárra egy nagyszabású új koncepcióval készülünk, melynek központjában a fagylalt alapú alkoholos és alkoholmentes koktélok állnak. A tőlünk megszokott extravagáns összetevők és textúrák jelennek meg új italainkban is, amelyeket 3-6 hónapon keresztül tesztelünk. Itallapukon egyre nagyobb szerepet kap a természetközeliség és a hazai alapanyagok, mint például a som vagy a kökény.”

zacsis koktélok

A tesztidőszakot valóban nagyon komolyan veszi a csapat, addig egy ital sem kerülhet fel az itallapra, amíg az nem tökéletes.

Idén a Facebook-közösség tagjai közül két tesztelő csapatot is toboroztak, akik a következő 2 hétben elsők között kóstolhatják meg az új italokat, többek között a zacskóban szervírozott take away koktélokat is.

A koktélokat lebomló műanyagból készült zacskókban kínálják, és kukoricacsuhéból készített szívószálakkal lehet szürcsölni. A környezetbarát szívószál minden biztonsági elvárásnak megfelel, ráadásul sem az italban, sem pedig a szájban nem ázik át, vagy olvad fel. A környezetbarát csomagolással szeretnének példát mutatni a város vendéglátóhelyeinek, illetve felhívni a figyelmet a mindennapi tudatosságra.

zacsis koktélok

„Olyan fagylaltbeszállítóval dolgozunk, aki a mi igényeink szerint készíti el a koktélokhoz használt fagyialapokat, amelyekbe a személyes felügyeletünk mellett kerülnek bele a különböző alkoholos italok.

Idén lesz például tárkonyos kacsaraguleves-fagyi birsalmazselével és konyakkal. Nem csak az ízek, hanem a textúrák sokfélesége is izgalmas lesz.” – osztotta meg velünk a nyári terveket Los.

A magyar vendégeknek kedvezve a nyári nyitva tartás is megváltozik, hiszen a tervek szerint 18.00 óra helyett már 15.00 órakor kitárulnak a bár kapui. A négylábú vendégeket is különlegességekkel várják, lesz kutyaásványvíz, kutyaropi és borjúmájból készített kutyafagyi is, így a gazdik saját ízlelőbimbóik mellett kutyáikat is kényeztethetik.

Még eggyel több ok, hogy mielőbb jöjjön a nyár! Persze, előtte még legyen egy kis tavasz is végre.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Túl drága a Le Creuset sütőedény, de nagyon vágysz rá? Itt a megoldás!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...