Van egy sor olyan recept, amit ugyan egész évben készítünk, a szezonok változását lekövetve azonban kiegészíthetjük őket ezzel-azzal. Tavasszal például a medvehagyma kerül sorra: ízes, erőteljes leveleit beleapríthatjuk a levestől kezdve egészen a fasírtig. Ha igazán friss, évszakhoz passzoló hangulatot szeretnénk adni az ebédeknek, vacsoráknak, egészítsük ki őket medvehagymával – a most következő receptek például kifejezetten jól viselik az átváltozást.
Nézd meg galériánkban a medvehagymával kiegészíthető ételeket, kattints a receptekért a képre!
7 étel, amit tegyél medvehagymássá tavasszal
Rizottó
A legtavaszibb hangulatú rizsétel kerülhet az asztalra, ha medvehagymával vagy belőle készült pestóval kevergetjük szaftosra a gabonaszemeket. Fokhagymásan friss, pikáns ebéd ez, amihez kiválóan illenek a szezon többi idényzöldségei (pl. spárga, retek).
Az ízes receptért kattints IDE!
Rakott krumpli
A leghétköznapibb rakottasból különleges fogás válhat, ráadásul meglepően könnyedén – csupán egy csokor aprított levelet kell a rétegek közé szórnunk. Szerencsére mind a krumplihoz, tojáshoz, tejfölhöz és kolbászhoz is jól simul a medvehagyma, így ízben is kiforrott rakottkrumpli-verziót kapunk majd.
Az ízes receptért kattints IDE!
Sült hús
Ha a lehető legegyszerűbb medvehagymás receptet keressük, aprítsuk a leveleket zsírban sülő húshoz (vagy süssük közvetlenül medvehagymás zsírban a szeleteket). Mellé köretként egy friss saláta, esetleg pirított újkrumpli vagy szimplán egy szelet kenyér is megteszi.
Az ízes receptért kattints IDE!
Krumplifőzelék
Tavasszal a burgonyás ételek épp kifutóban vannak – a régi krumpli már az utolsókat rúgja, míg a zsenge, új szemek átveszik a stafétát – ilyenkor pedig egy utolsó hurrára elvihetjük őket a medvehagymával. A főzeléknek is adjunk bőven a levelekből, jól fog állni neki.
Az ízes receptért kattints IDE!
Melegszendvics
A sonkás, a sajtos, vagy éppen tojásos szendvicskrémeket gazdagítsuk medvehagymával, ha ütős, pikáns aromát szeretnénk elérni a sült kenyerek tetején. Használjunk hozzá jó minőségű kovászos szeleteket, esetleg baguette-et, hogy ne csak ízben, de állagban is csodás élményt nyújtson.
Az ízes receptért kattints IDE!
Krumplisaláta
Na, még egy krumplis recept: teljesen máshogy üt egy majonézes saláta télen, amikor nem sok friss alapanyagot tudunk beletenni, mint pár hónappal később, tavasszal, amikor a tejfölből joghurt, a régi burgonyából újkrumpli lesz, és a saláta további szezonális alapanyagoktól (spárga, medvehagyma) lesz harsány és kicsattanó.
Az ízes receptért kattints IDE!
Carbonara
A közvélemény ugyan nem viseli jól, ha valaki belenyúl az olasz klasszikus receptjébe – persze nem kell mindig másokra hallgatni, főleg akkor nem, ha éppen medvehagymás carbonaráról van szó. A krémes szószban úszó spagettiszálak nemcsak ropogós szalonnával, hanem pikáns hagymalevelekkel is kiegészülhetnek, mindenki nagy örömére.
Az ízes receptért kattints IDE!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További tavaszi finomságok várnak itt: