A medvehagymaszezon, amilyen rövid, annyira szerethető, mi itt, a szerkesztőségben többen is tűkön ülünk minden márciusban, hogy mindenbe, de tényleg mindenbe beletehessük a fokhagymás, intenzív ízű, harsogós zöld leveleket. Most úgy döntöttünk, mutatunk pár receptet, ami íze mellett esztétikumban is lekörözi az átlagot. Lássuk, milyen szépség készüljön idén medvehagymából:
7 gyönyörű medvehagymás recept idén tavaszra:
Medvehagymás tönkölypogácsa: itt a tavasz, ha pedig tavasz, akkor medvehagymaszezon. Most egy pogácsát készítettünk vele, teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és állati eredetű hozzávalók nélkül. Az a jó benne, hogy sokáig puha marad, így napokig élvezhetjük, bár egy napnál tovább úgysem húzza, addigra biztosan el is fogy. Recept itt!
Kecskesajtos-medvehagymás ravioli: ezzel a raviolival méltón megnyithatjuk az idei medvehagymaszezont. Kecskesajttal készítsd, úgy az igazi! Recept itt!
A legegyszerűbb medvehagymás pogácsa: egyszerű és gyors pogácsa, a tavaszra hangolódva most egy kis medvehagymával dobtuk fel. Elfogy két perc alatt sajnos. Recept itt!
Ázsiai medvehagymás palacsinta: minél több olajon sütjük, annál puhább lesz. Arra számítsunk, hogy ez gyúrt tésztából, nem palacsintatésztából van, állagba inkább egy lepénykenyérre hasonlít! Tálaláskor megszórhatjuk szezámmaggal. A szósz csak egy ötlet, bármivel kínálhatjuk. Recept itt!
Medvehagymás carbonara: "klasszikus carbonararecept, medvehagymával felütve. Amúgy raktam volna bele füstölt szalonnát is, ha nem felejtem el! :) Szóval ti nyugodtan pirítsatok hozzá egy adag pancettat vagy bacont!" Recept itt!
Kecskesajtos-medvehagymás tarhonyarizottó: leírni is nehéz, hogy a tarhonyarizottó „műfaja” eddig hogy nem lett annyira népszerű a magyar konyhákban, mint a rizsből készült verziója, ami felülírhat minden negatív élményt a közétkeztetésből berögzült, silányabb minőségű tarhonyás húsról. Recept itt!
Tavaszi medvehagymás krumplifőzelék: miért ne frissíthetnénk fel egy igazi klasszikust is medvehagymával? Ha már itt a szezon, érdemes a jól ismert és bevált receptjeinket is frissebbé és ízletesebbé tenni a zöld levelekkel. Recept itt!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tipp és trükk: