Így főtt nálunk medvehagymás-pórés burgonyakrémleves

Nemcsak az erdei állatkák kedvelik, mi is nagy előszeretettel használjuk a konyhában. Most éppen két olyan finomságot készítettünk medvehagymából, amelyek együtt is nagyszerűek.

A legegyszerűbb, gyors, akár hét közben is elkészíthető krémleves burgonyából készül. Ahhoz, hogy a középmezőnyből kitűnjön, adjunk hozzá egy szép szál póréhagymát, ízesítésképpen pedig pár levél medvehagymát is turmixoljunk hozzá. Ez nemcsak az ízén, a színén is dob.

Medvehagymás-pórés burgonyakrémleves - receptért katt a kérpre!

Vajon pároljuk egy kevéskét a pórét, hozza ki az édességét teljesen, aztán adjuk hozzá a pucolt, kockázott burgonyát, sózzuk borsozzuk, és engedjük fel úgy vízzel, hogy éppen ellepje. Főzzük puhára, majd ízlés szerint dobjunk bele pár aprított medvehagyma levelet. Aztán kevés tejszínnel krémesítsük. Nem kell bele sok medvehagyma, csak ízesítésként alkalmazzuk. Nagyobb mennyiségben olyan agresszív lesz, hogy átveszi az irányítást, és mást már nem enged érvényesülni maga mellett.

Tipp: kis mennyiségben nem érdemes készíteni, mert nagyon eteti magát!

Medvehagymás fűszerolaj - receptért katt a képre!

A leves tetejére mehet egy kis fűszerolaj, ebbe rejtsük a sok-sok medvehagyma ízt, így ha valakinek nem volt elég erős a leves, ezzel turbózhatja. Ha az érzékeny levelű medvehagyma kezdi egy kicsit megadni magát, fonnyadozik, akkor ezzel a módszerrel megmenthetjük. Az aprítás után olajba fagyasztás sem rossz, de ez még ráadásul szép is. A hevített olajban megfuttatjuk a medvehagymát, majd összeturmixoljuk, és szűrőn átpréseljük, így nem maradnak benne szálak.

Tipp: használat előtt rázd össze, hogy még intenzívebb legyen a medvehagymás élmény!

Ha erdőben szeded, akkor mindig nagyon figyelj, a medvehagyma leveleit nagyon könnyű összetéveszteni a gyöngyvirágéval, az pedig mérgező!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...