Eltűnnek a McDonald’s kínálatából az egészséges ételek

Bár nem sok volt, mégis úgy döntött a cég, hogy a nagyobb nyereség érdekében leveszik étlapjaikról azokat a fogásokat, melyek egészségesebbek.

Leveszi az Egyesült Államokban a McDonald’s az étlapjáról az egészségesebb ételeket, például a salátákat, a grillezett csirkés szendvicseket valamint a gyümölcs- és joghurtparfékat. A növekvő nyersanyag- és munkaerőköltségek miatt ugyanis azzal akarják gördülékenyebbé tenni a működésüket, hogy a kisebb választék révén felgyorsítják az autós rendeléseket – írja a ZeroHedge híre alapján a Portfolio.

A gyorsétterem a koronavírus-járvány kitörése óta 30 másodperccel csökkentette az autós kiszolgálás várakozási idejét. Mindezt azzal érték el, hogy lecsökkentették a választékot.

Eltűnnek a McDonald’s kínálatából az egészséges ételek

A McDonald’s szerint a vevőik nem lesznek csalódottak, hiszen az ő igényeik alapján döntöttek a menüváltozásról: a „kevésbé népszerű” ételeket vették le az étlapról, ami „segített egyszerűsíteni a működést az éttermi személyzet számára”.

A munkaerőhiány miatt igyekszünk a lehető legegyszerűbb étlapot kialakítani. Sok étteremnek az étlapja felduzzad néhány új elemmel, és aztán a gyorsaság érdekében lecsökkentik őket

– mondta Peter Saleh, BTIG elemzője.

Egy másik szakértő szerint ezek az ételek egyébként sem jelentettek jelentős bevételt a cég számára.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek