Leveszi az Egyesült Államokban a McDonald’s az étlapjáról az egészségesebb ételeket, például a salátákat, a grillezett csirkés szendvicseket valamint a gyümölcs- és joghurtparfékat. A növekvő nyersanyag- és munkaerőköltségek miatt ugyanis azzal akarják gördülékenyebbé tenni a működésüket, hogy a kisebb választék révén felgyorsítják az autós rendeléseket – írja a ZeroHedge híre alapján a Portfolio.
A gyorsétterem a koronavírus-járvány kitörése óta 30 másodperccel csökkentette az autós kiszolgálás várakozási idejét. Mindezt azzal érték el, hogy lecsökkentették a választékot.
A McDonald’s szerint a vevőik nem lesznek csalódottak, hiszen az ő igényeik alapján döntöttek a menüváltozásról: a „kevésbé népszerű” ételeket vették le az étlapról, ami „segített egyszerűsíteni a működést az éttermi személyzet számára”.
A munkaerőhiány miatt igyekszünk a lehető legegyszerűbb étlapot kialakítani. Sok étteremnek az étlapja felduzzad néhány új elemmel, és aztán a gyorsaság érdekében lecsökkentik őket
– mondta Peter Saleh, BTIG elemzője.
Egy másik szakértő szerint ezek az ételek egyébként sem jelentettek jelentős bevételt a cég számára.
Még több izgalmas cikk: