Eltűnnek a McDonald’s kínálatából az egészséges ételek

Bár nem sok volt, mégis úgy döntött a cég, hogy a nagyobb nyereség érdekében leveszik étlapjaikról azokat a fogásokat, melyek egészségesebbek.

Leveszi az Egyesült Államokban a McDonald’s az étlapjáról az egészségesebb ételeket, például a salátákat, a grillezett csirkés szendvicseket valamint a gyümölcs- és joghurtparfékat. A növekvő nyersanyag- és munkaerőköltségek miatt ugyanis azzal akarják gördülékenyebbé tenni a működésüket, hogy a kisebb választék révén felgyorsítják az autós rendeléseket – írja a ZeroHedge híre alapján a Portfolio.

A gyorsétterem a koronavírus-járvány kitörése óta 30 másodperccel csökkentette az autós kiszolgálás várakozási idejét. Mindezt azzal érték el, hogy lecsökkentették a választékot.

Eltűnnek a McDonald’s kínálatából az egészséges ételek

A McDonald’s szerint a vevőik nem lesznek csalódottak, hiszen az ő igényeik alapján döntöttek a menüváltozásról: a „kevésbé népszerű” ételeket vették le az étlapról, ami „segített egyszerűsíteni a működést az éttermi személyzet számára”.

A munkaerőhiány miatt igyekszünk a lehető legegyszerűbb étlapot kialakítani. Sok étteremnek az étlapja felduzzad néhány új elemmel, és aztán a gyorsaság érdekében lecsökkentik őket

– mondta Peter Saleh, BTIG elemzője.

Egy másik szakértő szerint ezek az ételek egyébként sem jelentettek jelentős bevételt a cég számára.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...