Maul Zsolt

Pályafutásomat 15 éve borászként kezdtem Villányban. Mellette a gasztronómia is szerves része lett az életemnek. 

Név: Maul Zsolt

Életkor: 36

Foglalkozása: borász, étteremtulajdonos

Kedvenc ízvilág: magyaros

Kedvenc szakács: Gordon Ramsay

Kedvenc saját recept: Rántott töltöttkáposzta, savanyúkáposzta krémmel, fűszeres tejfölhabbal

Kedvenc recept: Harcsapaprikás, túrós lasagne-val, pontytepertővelSaját specialitás: Sült libamáj szilvás lilahagyma lekvárral

Pályafutásomat 15 éve borászként kezdtem Villányban. Mellette a gasztronómia is szerves része lett az életemnek. A villányi főutcán egy kiváló éttermet üzemeltettem. Imádom a vendéglátást, a vendégeket. Egy nagyon jókedvű, vidám embernek tartom magam.

Szeretek főzni, hobbiszakács vagyok, aki nagyon szeret főzni a családjának és a barátainak, de kizárólag otthon, családi környezetben! A saját konyhámban a legjobb, ahol nyugodt körülmények közt kísérletezhetek. Hasonlóképpen, mint a borászatban, ahol csak én vagyok, meg a bor. Olyankor van időm kísérletezni, próbálgatni és tökéletesre fejleszteni.A legnagyobb hobbim a BOR. A borozás, borkóstolás minden pillanatát élvezem.Vallom, hogy főzni is csak úgy lehet tökéleteset, ha egy pohár bor társaságában teszed!Bár a magyaros konyha a kedvencem, szívesen próbálom ki más nemzetek ételspecialitásait is.Jelenleg Németországban élek a családommal, ahol a saját magyar éttermünket és olasz fagyizónkat üzemeltetjük.A hazámtól viszont továbbra sem szakadtam el, mert Villányban a boros gasztronómiát újragondoltam és a borászat mellett egy új vállalkozásba kezdek. Megnyitottunk egy egyedi, intimebb vendéglátást, egy lakáséttermet.Életfilozófiám: Néha az élvezet hajszolását, máskor a hajsza élvezetét szeretem.

Legújabb receptek

Csirkés-zöldséges tésztatorta

Az egyik "mentes" receptkönyvben találtam egy csirkés-zöldséges tésztakoszorú receptet, ahol gyűrű alakú kuglófsütő formában készült az étel. A receptet – át-átalakítva – már ...

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...