Mától egy teljes héten át az olasz gasztronómiát ünnepeljük!

Az Olasz Gasztronómiai Világhét ma startol, ezalatt számos színes programnak lehetünk a részesei.

Idén az Olasz Gasztronómiai Világhét négy online programmal jelentkezik november 23. és 29. között: a héten két távmozi filmvetítéssel, egy webináriummal és egy online főzőtanfolyammal várják az érdeklődőket.

November 23-án a Távmozi platformon 19.30-tól vetítik az Ízlés szerint fűszerezve című filmet: Arturo, a sikeres szakács ismétlődő dühkitörései miatt kénytelen közösségi szolgálatot teljesíteni egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó csoportban. Az élmény örökre megváltoztatja Arturo hozzáállását az élethez...

November 26-án, a Prágai Olasz Kultúrintézet programjához csatlakozva, Massimo Montanari, a Bolognai Egyetem Kultúr- és Társadalomtörténeti Tanszék egyetemi tanárának, Pellegrino Artusi, az első gasztroblogger c. előadását hallgathatja meg a közönség. A webinar a híres gasztronómust és írót hivatott bemutatni, akinek A főzés tudománya és az étkezés művészete című kötete 1897-ben látott napvilágot és azóta tizenöt különböző kiadásban jelent meg (előadás: 18.00-tól, Zoom platformon).

November 27-én egy online főzőtanfolyammal folytatódik a Gasztrohét programja, Domenico Cilenti avatja be nézőit a pugliai konyha titkaiba (19.00-től, Zoom platformon).

A Gasztrohét Gianni Di Gregorio Vénasszonyok nyara (Pranzo di Ferragosto) című, Arany Oroszlán díjra jelölt filmjénekvetítésével zárul november 30-án. A film hőse egy hatvan felé járó római férfi, aki mindennapjait az anyja gondozásával tölti. Anyagi problémái miatt augusztus derekán, a Ferragosto ünnep közeledtével elvállalja egy másik hölgy felvigyázását is, majd észre sem veszi, s lakása pillanatok alatt tele lesz ismeretlen nénikkel, akikre vigyáznia kell. (19.30 – Távmozi).

A filmvetítéseken és webináriumokon az Olasz Kultúrintézet érvényes tagsági kártyájával rendelkező tagjai (+1 fő) vehetnek részt, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

Kötelező helyfoglalás 2020. november 23., 10.00 óráig: iicbudapest@esteri.it

Streaming kódok korlátozott számban, jelentkezési sorrendben.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...