Idén az Olasz Gasztronómiai Világhét négy online programmal jelentkezik november 23. és 29. között: a héten két távmozi filmvetítéssel, egy webináriummal és egy online főzőtanfolyammal várják az érdeklődőket.
November 23-án a Távmozi platformon 19.30-tól vetítik az Ízlés szerint fűszerezve című filmet: Arturo, a sikeres szakács ismétlődő dühkitörései miatt kénytelen közösségi szolgálatot teljesíteni egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó csoportban. Az élmény örökre megváltoztatja Arturo hozzáállását az élethez...
November 26-án, a Prágai Olasz Kultúrintézet programjához csatlakozva, Massimo Montanari, a Bolognai Egyetem Kultúr- és Társadalomtörténeti Tanszék egyetemi tanárának, Pellegrino Artusi, az első gasztroblogger c. előadását hallgathatja meg a közönség. A webinar a híres gasztronómust és írót hivatott bemutatni, akinek A főzés tudománya és az étkezés művészete című kötete 1897-ben látott napvilágot és azóta tizenöt különböző kiadásban jelent meg (előadás: 18.00-tól, Zoom platformon).
November 27-én egy online főzőtanfolyammal folytatódik a Gasztrohét programja, Domenico Cilenti avatja be nézőit a pugliai konyha titkaiba (19.00-től, Zoom platformon).
A Gasztrohét Gianni Di Gregorio Vénasszonyok nyara (Pranzo di Ferragosto) című, Arany Oroszlán díjra jelölt filmjénekvetítésével zárul november 30-án. A film hőse egy hatvan felé járó római férfi, aki mindennapjait az anyja gondozásával tölti. Anyagi problémái miatt augusztus derekán, a Ferragosto ünnep közeledtével elvállalja egy másik hölgy felvigyázását is, majd észre sem veszi, s lakása pillanatok alatt tele lesz ismeretlen nénikkel, akikre vigyáznia kell. (19.30 – Távmozi).
A filmvetítéseken és webináriumokon az Olasz Kultúrintézet érvényes tagsági kártyájával rendelkező tagjai (+1 fő) vehetnek részt, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.
Kötelező helyfoglalás 2020. november 23., 10.00 óráig: iicbudapest@esteri.it
Streaming kódok korlátozott számban, jelentkezési sorrendben.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
Azta'Pasta | Így készül az eredeti Spaghetti alla Carbonara
Autentikus olasz sorozatunk, az Azta'Pasta második sztárja a közkedvelt carbonara spagetti lesz!
Simon GáborAzta'Pasta - Tortelli di zucca, avagy sütőtökös töltött tészta házi...
Az Azta’Pasta következő részében egy nem mindennapi, reneszánsz kori őszi előételt mutatunk be nektek, a Tortelli di Zucca-t!
NosaltyAzta'Pasta – Gnocchi ai funghi, azaz igazi olasz burgonyás gnocchi...
Az Azta'Pasta legújabb része bemutatja talán mindenki kedvenc olasz krumplis tésztáját, ami nagyanyáink tollpárnájánál is puhább: a gnocchit! Ezúttal őszies gombaszósszal.
Simon GáborAzta'Pasta | Így készül a tradicionális Spaghetti alla Puttanesca
Elindult a legújabb olasz sorozatunk, az Azta'Pasta, amelyben bemutatjuk a legtradicionálisabb olasz fogásokat. Kezdjük a puttanescával!
Simon Gábor