Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

Valljuk be, hogy kihűlten, másnaposan már nem olyan finom egy fánk, de szerencsére készíthetünk belőle más egyéb finomságokat is.

Azt kiszámolni, hogy pontosan mennyi fánkot süssünk a családnak, nem egyszerű feladat, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha te is elszámoltad volna már magad. Bár a megmaradt, kihűlt, másnapos fánkot is szívesen elfogyasztjuk, azért valljuk be, hogy nem ad olyan ízélményt, mint frissen.

Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-oldalán ajánlást tett arra, hogyan adj új életet a másnapos fánkoknak.

Klasszikus churros csokoládészósszal

Ami nekünk a szalagos fánk, az a spanyoloknak a churros. Vagyis...nagyjából. Mindenesetre ezek az olajban ropogósra sütött, majd fahéjas cukorba forgatott égetett tésztakukacok képesek ...

Túrófánk egyszerűen

Habkönnyű, pergős fánkot könnyebb elkészíteni, mint azt gondolnánk. Lekvárral vagy porcukros tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Dobjuk fel őket!

A cikk szerint kiváló ötlet lehet, ha darabjaira tépkeded a fánkokat, és főzött vanília- vagy csokikrémmel leöntöd, majd az egészet megsütöd egy kivajazott, hőálló edényben. Már készen is van a fánkrakottas!

A máglyarakás is nagyon jó megoldás lehet, mellyel nemcsak a maradék fánkot mentheted meg, de a kissé megráncosodott almákat és a felbontott lekvárt is. Ha pedig a korábbi sütésből maradt néhány tojásfehérje, akkor azt is ellőheted.

Sütinyalókát is készíthetsz belőle, mely a gyermekek nagy kedvence. Áztasd be egy kevés tejbe a szikkadt fánkokat, azonban ügyelj rá, hogy ne szívja meg magát túlságosan. Ezután a tésztamassza lazításához használhatsz egy kevés lekvárt, krémsajtot, mascarponét vagy akár tejszínt. A cél a formázható állag – ha a massza túlságosan lágy lett, adhatsz hozzá kekszmorzsát vagy babapiskótát is a kívánt állag eléréséhez. Szúrd a kis gömböket pálcára, mártsd őket csokiba, majd díszítsd őket kedved szerint.

Forrásunk volt.


Még több maradékmentés:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...