Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

Valljuk be, hogy kihűlten, másnaposan már nem olyan finom egy fánk, de szerencsére készíthetünk belőle más egyéb finomságokat is.

Azt kiszámolni, hogy pontosan mennyi fánkot süssünk a családnak, nem egyszerű feladat, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha te is elszámoltad volna már magad. Bár a megmaradt, kihűlt, másnapos fánkot is szívesen elfogyasztjuk, azért valljuk be, hogy nem ad olyan ízélményt, mint frissen.

Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-oldalán ajánlást tett arra, hogyan adj új életet a másnapos fánkoknak.

Dobjuk fel őket!

A cikk szerint kiváló ötlet lehet, ha darabjaira tépkeded a fánkokat, és főzött vanília- vagy csokikrémmel leöntöd, majd az egészet megsütöd egy kivajazott, hőálló edényben. Már készen is van a fánkrakottas!

A máglyarakás is nagyon jó megoldás lehet, mellyel nemcsak a maradék fánkot mentheted meg, de a kissé megráncosodott almákat és a felbontott lekvárt is. Ha pedig a korábbi sütésből maradt néhány tojásfehérje, akkor azt is ellőheted.

Sütinyalókát is készíthetsz belőle, mely a gyermekek nagy kedvence. Áztasd be egy kevés tejbe a szikkadt fánkokat, azonban ügyelj rá, hogy ne szívja meg magát túlságosan. Ezután a tésztamassza lazításához használhatsz egy kevés lekvárt, krémsajtot, mascarponét vagy akár tejszínt. A cél a formázható állag – ha a massza túlságosan lágy lett, adhatsz hozzá kekszmorzsát vagy babapiskótát is a kívánt állag eléréséhez. Szúrd a kis gömböket pálcára, mártsd őket csokiba, majd díszítsd őket kedved szerint.

Forrásunk volt.


Még több maradékmentés:

Címlapról ajánljuk