A felemás rizskoch, amivel szemben nincsenek felemás érzéseink

Ez a rizskoch már látszatra sem egy szimpla, egyszerű kis felfújt: tésztájának felét kakaó és narancs, másik felét vanília és citrom ízesíti, köréje pedig hasonlóan kétszínű sodók gyűltek tenger gyanánt, hogy még dekadensebbé tegyék a jól ismert desszertkedvenc új formáját.

Persze, nincs semmi kivetnivaló a klasszikus rizsfelfújtban, szeretjük őt úgy, ahogy létezik – de azért beláthatjuk, hogy bőven rejlik benne kihasználható lehetőség, formálható potenciál. Ha az ember kedve úgy tartja (az enyém most úgy tartotta), bátran ízesítheti kakaóval az egészet vagy csak a felét, majd létrehozhat egy látványosan kontrasztos, szemet gyönyörködtető és elegáns, formabontó desszertet. A rizsfelfújt egy üres vászon, ami csak arra vár, hogy fessünk rajta: például az alábbi márványos módszerrel.

Nézd meg galériánkban a márványos rizskoch elkészítésének lépéseit!

Itt a márványrizskoch teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!