A felemás rizskoch, amivel szemben nincsenek felemás érzéseink

Ez a rizskoch már látszatra sem egy szimpla, egyszerű kis felfújt: tésztájának felét kakaó és narancs, másik felét vanília és citrom ízesíti, köréje pedig hasonlóan kétszínű sodók gyűltek tenger gyanánt, hogy még dekadensebbé tegyék a jól ismert desszertkedvenc új formáját.

Persze, nincs semmi kivetnivaló a klasszikus rizsfelfújtban, szeretjük őt úgy, ahogy létezik – de azért beláthatjuk, hogy bőven rejlik benne kihasználható lehetőség, formálható potenciál. Ha az ember kedve úgy tartja (az enyém most úgy tartotta), bátran ízesítheti kakaóval az egészet vagy csak a felét, majd létrehozhat egy látványosan kontrasztos, szemet gyönyörködtető és elegáns, formabontó desszertet. A rizsfelfújt egy üres vászon, ami csak arra vár, hogy fessünk rajta: például az alábbi márványos módszerrel.

Nézd meg galériánkban a márványos rizskoch elkészítésének lépéseit!

Itt a márványrizskoch teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...