A felemás rizskoch, amivel szemben nincsenek felemás érzéseink

Ez a rizskoch már látszatra sem egy szimpla, egyszerű kis felfújt: tésztájának felét kakaó és narancs, másik felét vanília és citrom ízesíti, köréje pedig hasonlóan kétszínű sodók gyűltek tenger gyanánt, hogy még dekadensebbé tegyék a jól ismert desszertkedvenc új formáját.

Persze, nincs semmi kivetnivaló a klasszikus rizsfelfújtban, szeretjük őt úgy, ahogy létezik – de azért beláthatjuk, hogy bőven rejlik benne kihasználható lehetőség, formálható potenciál. Ha az ember kedve úgy tartja (az enyém most úgy tartotta), bátran ízesítheti kakaóval az egészet vagy csak a felét, majd létrehozhat egy látványosan kontrasztos, szemet gyönyörködtető és elegáns, formabontó desszertet. A rizsfelfújt egy üres vászon, ami csak arra vár, hogy fessünk rajta: például az alábbi márványos módszerrel.

Nézd meg galériánkban a márványos rizskoch elkészítésének lépéseit!

Itt a márványrizskoch teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...