A Márton-nap szinte egyet jelent a libaételek pazar felhozatalával, ami nemcsak a korgó gyomornak esik különösen jól, hanem testünknek is, ha megismerjük milyen egészségügyi előnyökkel jár a libahús fogyasztása. Mi most 5 jótékony hatását mutatjuk be a libahús fogyasztásának!
Kattints a galériára, és ismerd meg a libahús fogyasztásának előnyeit!
5 egészségügyi előny, amiért megéri Márton-napkor libát fogyasztani
1. Elsőosztályú fehérjeforrás
A libahús remek fehérjeforrás, ami segít az izmok fenntartásában, építésében és regenerációjában is. Ezentúl az immunrendszer és a sejtek megfelelő működéséhez is hozzájárul. Az esszenciális aminosavak a gyulladások csökkentésében játszanak fontos szerepet.
A libás hamis rizottó receptjét itt találod.
2. Immunrendszer támogató
Különösen a téli időszakban jelent nagy segítséget az immunrendszer támogatása, ha már a zöldsége és gyümölcs kínálat kissé megfogyatkozik. Készíts Márton nap alkalmából ünnepi ropogós libacombot káposztás csuszával, amiben rengeteg aminosav támogatja tested egészséges működését, valamint az antioxidáns hatású vegyületek termelését.
3. Bőr egészségét támogató
A glicin nevő aminosav részt vesz a kollagéntermelésben, ezzel együtt pedig a bőr egészségét és a kötöszövetek jóllétét segíti. A kollagén a bőr rugalmasságának megőrzéséért felelős elsősorban, amit egy rozé libamell céklavariációkkal és parmezánchipsszel kiválóan biztosít.
4. Vitaminok és ásványi anyagok
Vasban, rézben és foszforban sem szerénykedik a libahús, melyek nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a vérképzés és az anyagcsere működés során. Többféle B-vitamin tartalmával segíti az idegrendszer megfelelő működését, valamint a koncentráció javításában és a fáradékonyság csökkentésében is segítségedre lehet a libatepertőkrém.
5. Csökkenti a rossz koleszterint
Na, nem a liba bőréről van szó, ha rossz koleszteriszint csökkentés a cél, viszont a bőre alatt meglepően sovány hús rejtőzik. Mivel a libában nagyrészt telítetlen zsírok vannak, ezért csökkenti a rossz koleszterin (LDL) szintjét, ezzel védve a szív- és érrendszert. Márton-napra készíts ropogós libacombokat tepsiben sült zöldségágyon.
Még több cikk az egészségről itt: