Ennek sokan örülni fognak: kiderült, mennyiért Márton-napozhatunk idén

A Márton-nap sosem tartozott a legolcsóbb ünnepek közé, az utóbbi években viszont sajnos kimondottan megdrágult a libahús. Lássuk, idén hogyan alakulnak az árak.

November 11-én ünnepeljük a Márton-napot, melynek legfőbb hagyománya, hogy libát fogyasztunk. Sokan azonban amiatt aggódnak, hogy idén nagyon megdrágul a liba a madárinfluenza-járvány és az infláció hatására. Látits Miklós, a Kacsa- és Lúdszövetség titkára szerint idén nem kell drasztikus drágulásra számítani.

A szakértő szerint, bár az exportárak emelkedtek, a hazai árak nem fognak az egekbe szökni. Így tehát nem lesz szükség jelentős áttervezésre az ünnepi menü megvásárlásakor.

Egészben sült ropogós liba

Márton-nap környékén szokás libát enni, de egyre kevesebben állnak neki egy egész madarat megsütni. Pedig nem annyira bonyolult, csak figyelni kell rá - és ha egyszer ráéreztünk, ...

Bár a madárinfluenza miatt 220 ezer víziszárnyast kellett kényszervágásra küldeni, ennek ellenére ez idén nem idéz elő kiugró drágulást. Ennek oka az lehet, hogy a vásárlók a drágább élelmiszerekről, mint a liba és a kacsa, már eleve áttértek az alapvetőbb élelmiszerek vásárlására. Emiatt csökkent irántuk a kereslet, ami mérsékli az áremelkedési nyomást.

Forrásunk volt.


Friss híreinkből:

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!